Έκκληση για τη συστράτευση των ομογενών και των φιλελλήνων

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ολυμπία- Μύθος- Λατρεία- αγώνες» που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας, θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, μίλησε στον Γιάννη Τζουανόπουλο και στην εκπομπή «Η συνέντευξη της εβδομάδας» της Φωνής της Ελλάδας για τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης και την απήχηση που είχε στο γερμανικό κοινό που όπως είπαν τα 564 εκθέματα από τα μουσεία της Ολυμπίας, το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο και το νομισματικό μουσείο κόβουν την ανάσα.

Για τους Έλληνες της διασποράς χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Είναι στην ιστορία γραμμένο όταν η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση να γυρίζει το βλέμμα στην ομογένεια, εκεί που ω του ελληνικού θαύματος οι Έλληνες ριζώνουν και μεγαλουργούν.

Κάνω έκκληση για τη συστράτευση των ομογενών μας αλλά και των φιλελλήνων στο δίκτυο εθελοντισμού για τον ελληνικό πολιτισμό που θα δημιουργήσω σύντομα με σκοπό την προβολή των αξιών ενός πολιτισμού ελληνικού που όμοιος του δεν έχει ξαναγίνει στην οικουμένη.

Σ΄ αυτό το δίκτυο εθελοντισμού θέλουμε μαζί μας και τους διεθνείς Έλληνες που έχουν διακριθεί με την τέχνη τους στο εξωτερικό όπως ο Κώστας Γαβράς κ.α.

Από τους ομογενείς μας περιμένουμε μηνύματα κριτικές και υποδείξεις αλλά και συστάσεις και συμβουλές. Εγώ θα τιμήσω την ελπίδα τους για μια Ελλάδα γεμάτη φως και σύντομα θέλω να βρεθώ κοντά τους όταν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέψουν”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου του 2013 και μετά όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός η έκθεση θα έρθει στην Αθήνα και θα ταξιδέψει στο Κάιρο και στην Κίνα.