Όλι Ρεν: Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη στην Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται στενά και εποικοδομητικά με την κυπριακή Κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ανέφερε παράλληλα ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια αυτής της δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, είπε ότι είχε μια φιλική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συζήτησε για την οικονομική κατάσταση, ενώ είπε ότι αναφέρθηκαν και στην εποχή που οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν για το Κυπριακό. 

Ερωτηθείς πότε θα μπορέσουν Τρόικα και Κύπρος να υπογράψουν το πακέτο διάσωσης (bailout), ο κ. Ρεν είπε ότι δεν προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο αυτό. 

Ανέφερε ότι η Επιτροπή συμπαραστέκεται στην Κύπρο κατά την δύσκολη αυτή περίοδο και βρίσκεται σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. 

Εξάλλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ρωτήθηκε κατά πόσο το Μνημόνιο θα συμβάλει στην προστασία της κοινωνικής συνοχής, στην οποία αποσκοπεί η κυπριακή Κυβέρνηση. 

Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια πολύ σημαντική αρχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αποτελεί κεντρική ευρωπαϊκή αξία, απάντησε ο κ. Ρεν. 

Πρόσθεσε ότι ενόσω η Κύπρος αντιμετωπίζει οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή, είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.