35 χρόνια χωρίς τη Μαρία Κάλλας

35 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας

35 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας ή Μαρία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έσπασε τα σύνορα. Με τη χαρισματική της φωνή, έγραψε με χρυσά γράμματα, το όνομα της στο πάνθεον των πιο ισχυρών καλλιτεχνών, εκείνων που ενώ ” φεύγουν ”…για το ουράνιο ταξίδι τους, είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ.

Γεννημένη στις 2 Δεκεμβρίου 1923 στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Κάλλας, από μικρή έδειξε ότι διέθετε, εκείνο που κάποτε θα την καθιέρωνε ως την κορυφαία υψίφωνο ο του 20ου αιώνα.

Είχε φωνή, είχε τεχνική, είχε υποκριτικό ταλέντο.

Ευρώπη και Αμερική την αγκάλιασαν και τη λάτρεψαν. Οι συνεργασίες της, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, χωρίς ίχνος υπερβολής, σημαίνουσες.

Οι ηρωίδες που υποδύθηκε, αναρίθμητες. Ποιος θα μπορέσει να ξεχάσει ποτέ τη Νόρμα, τη Μήδεια, την Κάρμεν ; Το κοινό παραληρούσε κάθε φορά που εκείνη έβγαινε στη σκηνή.

 

Η ζωή της γεμάτη από χειροκρότημα, αλλά και ανασφάλεια, δύναμη και αδυναμία, φως και σκοτάδι, έρωτα και απογοήτευση, φήμη και δόξα.

Η Μαρία Κάλλας είχε τα πάντα, εκτός από τον άνδρα που αγάπησε, όσο κανέναν άλλον. Η σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη σημάδεψε μέχρι το τέλος της ζωής της. Ένας έρωτας που τη διέλυσε.

Η μεγάλη ντίβα της όπερας ” έφυγε ” στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι από ανακοπή καρδιάς. Αν και έχουν περάσει 35 χρόνια από τη μέρα εκείνη, η Κάλλας παραμένει στην κορυφή και αποκτά ακόμα περισσότερους θαυμαστές, αφού οι νεότερες γενιές την ανακαλύπτουν καθημερινά.

Η Μαρίας Κάλλας ήταν και παραμένει ορόσημο για την Ελλάδα, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε