Έστειλε συνεργείο επισκεύων στα Γραφεία ΣΑΕ ο Μπουτάρης!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Συνεργείο, προκειμένου να αρχίσει άμεσα οικοδομικές εργασίες για την μετατροπή του χώρου των Γραφείων ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη σε γραφεία της Δημαρχίας, έστειλε την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στα Γραφεία του ΣΑΕ. Η απροσδόκητη εμφάνιση του οικοδομικού συνεργείου, δίχως την προηγούμενη συνεννόηση με κανέναν από το προεδρείο του ΣΑΕ, αναστάτωσε τις δύο διοικητικές υπαλλήλους των Γραφείων οι οποίες έσπευσαν να ζητήσουν συμπαράσταση από τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΕ!

Ο Νομικός σύμβουλος επικοινώνησε άμεσα, τηλεφωνικά, με το γραφείο του Δημάρχου καταγγέλλοντας τη μονομερή ενέργεια και κατόπιν του διαβήματος, το συνεργείο έλαβε εντολή από το Δημαρχείο και αποχώρησε άπραγο από το χώρο του κτιρίου του ΣΑΕ το οποίο είναι δωρεά Θωμά Μακρίδη για τη στέγαση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Για το θέμα ενημερώθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης οι οποίοι εξαγριώθηκαν από την πρωτοβουλία Μπουτάρη να φέρει προ τετελεσμένων το ΣΑΕ και τις δύο υπαλλήλους οι οποίες, να σημειωθεί, πρόσφατα υπέστησαν σημαντική μείωση του μισθού τους ενώ υποχρεώθηκαν να υπογράψουν νέα σύμβαση με δυσμενέστερους όρους, χωρίς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να έχει μέχρι σήμερα τηρήσει τη δέσμευσή του να εξασφαλίσει ποσό 60.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του Γραφείου ΣΑΕ Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της κατάληψης από το Δήμο των γραφείων του ΣΑΕ που επισήμως άνοιξε ο κ. Μπουτάρης, ανεπισήμως είχε συζητηθεί σε προγενέστερο χρόνο τόσο μεταξύ του δημάρχου και του κ. Δόλλη, όσο και με μέλος του προεδρείου του ΣΑΕ. Μάλιστα ο κ. Δόλλης φέρεται να προέτρεψε τον κ. Μπουτάρη να διεδικήσει πίσω τα γραφεία προκειμένου να στεγάσει σ΄αυτά μία από τις αντιδημαρχίες του. https://www.panhellenicpost.com/archives/1600

Η ΡΗΡ έχει συνομιλήσει με τον δωρητή κ. Θωμά Μακρίδη ο οποίος δήλωσε ότι ρωτήθηκε από τον δήμαρχο κ. Μπουτάρη αν θα είχε αντίρρηση να βγάλει το ΣΑΕ προκειμένου να εγκαταστήσει άλλη υπηρεσία του Δήμου. Ο κ. Μακρίδης, απογοητευμένος από την “εγκατάλειψη” του κτηρίου καθώς καμία εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε σ΄αυτό τα τελευταία χρόνια, συγκατάνευσε χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι, πρέπει και καλά να εκδιωχθεί από εκεί το ΣΑΕ.

Για το  όλο θέμα, έστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο του ΣΑΕ  η Γραμματέας Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου κατεγγέλλοντας την απόπειρα Μπουτάρη να δημιουργήσει τετελεσμένα σε πείσμα των όσων, όπως υποστηρίζει, είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία σύσκεψη του προεδρείου του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει, το ΣΑΕ όταν εγκαταστάθηκε στα γραφεία το 2000, ξόδεψε για τη διαμόρφωση-ανακαίνηση του χώρου σημαντικό ποσόν για το οποίο ο Δήμος δεν έχει μκάνειο λόγο…

Δυστυχώς, η όλη κατάσταση θυμίζει το  “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”! Η αρχαία ρήση βρίσκει,  την εφαρμογή της στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) το οποίο καθώς έχασε τη δύναμή του, εξαιτίας της απραξίας της ηγεσίας του, αλλά και μιάς σειράς λαθών της ελληνικής πολιτείας,  γίνεται πλέον αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον καθένα, στην προκειμένη περίπτωση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη!

Όπως έλεγαν καλά ενημερωμένες πηγές, ο κ. Μπουτάρης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της κίνησής του τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης -η οποία πρέπει να παραμείνει πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού-  όσο και στο ΣΑΕ το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο μετεξέλιξης,  προχωρεί ετσιθελικά και μονομερώς στην ουσιαστική “έξωση” του Απόδημου Ελληνισμού από την συμπρωτεύουσα.