Απόψεις αναγνωστών: Από τη σκοπιά ενός Ομογενή

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Κυρίες και κύριοι Κυβερνώντες και μη,

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Η πατρίδα μας έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και εσείς αληλοκατηγορήστε αντί να καθίσετε ενωμένοι η πολιτική ηγεσία σ΄ένα τραπέζι και να κάνει σχέδια το πώς θα βγει η χώρα μας το συντομότερο από το αδιέξοδο…

Τα λάθη είναι πολιτικά και όχι τόσο οικονομικά που μας παρουσιάζεται εσείς οι πολιτικοί και τα λαγωνικά σας τα Μ.Μ.Ε.

Ο κύριος Παπανδρέου, ενώ γνώριζε την αποτυχία του κ. Κ. Καραμανλη και της Ν.Δ., ήθελε με διάφορες υποσχέσεις και ψέματα του να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό να αναλάβει την πρωθυπουργία  για να απαλαξη τον Καραμανλή και το επιτελείο του. Και να σπρώξει ακόμη βαθύτερα τον  ελληνικό λάο στο γκρεμό.  Τα κατάφερε, και τώρα κάνει κρουαζιέρες στα Ελληνικά Νησιά και διδάσκει στο Χάρβαρντ.  Ντροπή του! Και  εγώ, με 45 χρόνια σκληρής εργασίας στο εξωτερικό,  δεν έχω την ευχέρεια να πάω κάπου διότι βλέπω οι οικονομίες μου να λιγοστεύουν και να ζω, όπως και όλοι οι Έλληνες, στην αβεβαιότητα.

Οι Νέοι ζουν τον δικό τους Γολγοθά, την ανεργία. Η εύκολη λύση ήταν να αποκεφαλίσει τον συνταξιούχο και τον μισθωτό. Στο χωριό μου λένε, ήτανε στραβό το κλήμα το έφαγε και το γαϊδούρι και εξεράθηκε τελείως!

Για μένα γεννιέται το ερώτημα τίνος συμφέροντα εξυπηρετούσε ο κ. Παπανδρέου. Ασφαλώς όχι του Έλληνα πολίτη, γι΄αυτο πρέπει τάχιστα η υποθέση να ερευνηθεί σε βάθος και ο ίδιος να αποδείξει την αθωότητα του. Στην προκειμένη περίπτωση ένας έντιμος πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει της εξής ενέργειες:

1. Στην κυβέρνηση και το κόμμα του να ξεκαθαρίζει ότι σ’ σάπιο υπήρχε. Και εν συνεχεία, να  βάλει χέρι στην  τοπική  αυτοδιοίκηση και σ΄όλες τις ΔΕΚΟ.

2. Αναθεώρηση του συντάγματος και αλλαγή του Νόμου, ώστε να μην απαλλάσσεται κανένα αδίκημα από το 1974 μέχρι σήμερα.  Και να κληθεί ο κ. Καραμανλής με όλα τα πρωτοπαλίκαρα,  Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Λιάπης, ίσως και κάποιους άλλους ακόμη, να απολογηθούν όπως κάθε Έλληνας πολίτης.

Στη συνέχεια, τον κ. Σημίτη που λουφάζει και δεν απαντά σε αυτούς που μας αποκαλούν τεμπέληδες, ψεύτες και πως μπήκαμε στην Ε.Ε. με ψεύτικα στοιχεία.Kαι εδώ θα πρέπει να απολογηθούν  Παπαντωνίου, Λαλιώτης, Μαντελης, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, ίσως και πολλοί άλλοι. Πρέπει, επίσης, να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν φύγει παράνομα από το Ελληνικό κράτος και από ό,τι ακούγεται  είναι πολλά δις. Αυτά έπρεπε να γίνουν πριν προβούν σε οριζόντιες περικοπές στους αδύναμους και εξαθλιωμένους γέροντες.

Δυστυχώς, όλη η κιυβερνητική ομάδα του κ. Παπανδρέου, σύμβουλοι και  ορισμένοι υπουργοί, και, προπαντός, του οικονομικού του επιτελείου, δεν ήταν μόνο ανίκανοι αλλά δεν γνώριζαν να μοιράσουν σε δυο γαιδάρους τα άχυρα λένε στο χωριό μου. Δεν ξέρω από πού επήραν τα πτυχία τους, αλλά  ο μεν κύριος Σημίτης και το βαρύ του πυροβολικό, ο κ. Πάγκαλος, έχουν διαπράξει κατά την ταπεινή μου γνώμη δυο εγκληματικές ενέργειες εις βάρους του Έθνους μας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τις  οποίες και υποβάθμισαν.

Η πρώτη πράξη ήταν με τον κ. Οτσαλάν,  έναν κυνηγημένο αγωνιστή. Δείξαμε, σαν έθνος, πόσο αδύναμοι είμαστε να τον προστατέψουμε στην δημοκρατική μας χώρα…

Το δεύτερο, ήταν με τις βραχονησίδες, τα  Ίμια. Φιμώσαμε της Ένοπλες Δυνάμεις μας με απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Και ο κύριος Σημίτης έτρεξε να ευχαριστήσει τον Αμερικανό πρόεδρο διότι επενέβη και αποφύγαμε την διένεξη και ο μεν κ. Πάγκαλος απάντησε  ότι δεν άξιζε τον κόπο να έρθουμε σε ρήξη με την γείτονα Τουρκία για ένα κουρελόπανο.

Τι θα μπορούσε κανείς να απαντήσει, όμως, σε αυτόν τον άνθρωπο που τον κάνει κουμάντο, όπως φαίνεται, το στομάχι του;

Πολύ θα ήθελα να ξέρω με αυτές τις υποχωρήσεις τι κατορθώσαμε;  Να παρελάσουν οι Τουρκικές φρεγάτες μέχρι το Σούνιο;  Και τα αεροπλάνα τουςνα πετούν πάνω από την Ακρόπολη; και εμάς μας ικανοποιούν τα διαβήματα;

Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε πεί εάν οι Τούρκοι έχουν κάποιες διεκδικήσεις από εμάς, εμείς διεκδικούμε από τον Εύξεινο Πόντο πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και Πάι λέγοντας .

Καθημερινά διαβάζω δημοσιεύματα ότι υπάρχουν πολλοί που φοροδιαφεύγουν  και μάλιστα με μεγάλα ποσά, αλλά δεν βλέπω να γίνονται κατασχέσεις, Στην Γερμανία θα τους είχαν πάρει και τα σώβρακα τους.

Το 2007-2008 ήμουν πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου του Αρκαδικού Χωριού,  των Αρκάδων Ομογενών που ξεκίνησε το 1988 και θα γινόταν υποτίθεται ένα πρότυπο χωριό με όλες της προδιαγραφές. Δυστυχώς έμεινε στα λόγια.  Εδώ, οι κύριοι βουλευτές και υπουργοί της Αρκαδίας και ο κ. Νιώτης συνεργάστηκαν με την ΔΕΠΟΣ και με κάποια εργολαβάκια από εδώ,  με αποτέλεσμα να αλλάξουν το ΦΕΚ τρεις φορές για να μπορούν άνετα να κάνουν της παρανομίες τους.

Βέβαια η κύρια συναλλαγή γινόταν με ψήφους. Η ομογένεια χρισιμοποιήθηκε για δόλωμα , και το χωριό αντί για πρότυπο έμεινε τριτοκοσμικό…

Πρόσφατα ο υπουργός κ.  Στυλιανίδης έδωσε μια συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Χρήστο Μαλασπίνα και είπε ότι θέλει να συστρατευθεί η Ομογένεια για επενδύσεις κ.λ.π.  Η Ομογένεια, νοσταλγεί την χώρα και την αγαπά. Γρήγορα όμως έρχεται η απογοήτευση, και από την πολιτεία με την γραφειοκρατία και από πολλούς απατεώνες που δρουν στην χώρα μας.

Προσκαλώ τον κύριο υπουργό να έρθει στο Αρκαδικό Χωριό, να δει και να αφουγκραστεί την πραγματικότητα. Με μια τέτοια ενέργεια, θα μπορούσε να χειριστεί  το θέμα της ομογένειας ποιό αποτελεσματικά και με ειλικρίνεια. Διότι εδώ πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο , στην θητεία μου σαν πρόεδρος του Συλλόγου συνομίλησα στο εξωτερικό- και μέσω  της ERT Wοrld-  με πολλούς συλλόγους και είχαν ενδιαφερθεί για να κάνουν πραγματικά πρότυπα χωριά και εάν είναι αληθές 32-35 στο σύνολο τους σε όλη την επικράτεια. Εάν κάποια από αυτά γινόταν πραγματικότητα, θα είχαμε λύσει το θέμα της ανεργίας.

Κύριε πρωθυπουργέ γνωρίζεται πολύ καλά το τι έχει διαπράξει το κόμμα σας στον Ελληνικό Λαό και το συνεχίσατε και σεις σαν Πρόεδρος του Κόματος με σκληρή αντιπολίτευση, ενώ θα είχαμε προλάβει τα χειρότερα , επιμένατε για εκλογές με αποτέλεσμα να δώσετε τροφή στον κύριο Τσίπρα ,Καμμένο, κ.λ.π

Ο κύριος Τσίπρας, μάζεψε όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ για να εκπροσωπήσει τον Ελληνικό Λαό. Σαν θέλει ο Θεός, βλέπω την ψυχρή αυτή Γυναίκα την κυρία Σακοράφα που δεν θα δυσκολευόμουν να την παρομοιάσω με αυτές τις κυρίες Bader Meinhof  της Γερμανίας.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Εσείς και οι στρατηγοί σου, ας μου  επιτραπεί η φράση, κάλιο αργά παρά ποτέ, αυτά να κοιτάξετε το παρελθόν και να χαράξετε το μέλλον της χώρας μας και δεν θα ήτο άσχημα να μιμηθείτε και στην πορεία τους προγόνους μας. Καλύτερανα μείνεις στο στόμα με την υπέροχη σοκολάτα.

Έξω καλά τα πήγατε αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το εσωτερικό της χώρας επειδή πολλοί άνθρωποι ζούσαν με μπαχτσίση,  το οποίον ήταν κληρονομικό από τους γείτονες μας, το βλέπω να δυσκολευτείτε πολύ και εσείς και οι συγκυβερνών σας δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρεται με αυτήν την κοινωνία δεν θέλει να προσφέρει αλλά να απαιτεί αυτό που ήρθε στην Δημοσιότητα με τους δελφίνους του κυρίου Καραμανλή,Τραγάκη και Πολύδωρας και Πετσάλνικος , διορίζουν τους συγγενείς ή τους κολλητούς τους από την πίσω πόρτα απαράδεκτο και καταδικαστέο. Και ερχόμαστε στην παροιμία ο Λύκος την τρίχα αλλάζει όχι την γνώση. Αυτοί οι χαρακτήρες θα πρέπει και να τιμωρούνται και να απομονώνονται από την κοινωνία μας και από το κώμα που ανήκουν.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτεςστον Ελλαδικό χώρο: πριν 5 μήνες ήμουν στην Γερμανία τυχαία στην πόλη που μένω είδα να μοιράζουν συσσίτια για άπορες οικογένειες, πριν περίπου 15 χρόνια. Μια Κυριακή πρωί Φεβρουάριος μήνας βρέθηκα στην πόλη Munster κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, 20 υπό το μηδέν. Ε, λοιπόν, υπήρχαν άνθρωποι να ψάχνουν στα δοχεία απορριμμάτων να βρουν κάτι να φάνε! Δυστυχώς, παγκόσμιως υπάρχουν δυστυχισμένοι άνθρωποι και μην το παρατραβάμε γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε, αλλά οι ξένοι έχουν μάτια και βλέπουν τι γίνεται στης ταβέρνες κ.λ.π. ‘Ενα δεν έχουμε καταλάβει: ότι έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο και μπορούσε να μας προσφέρει πολλά εάν απομονώσουμε τα λαμόγια και τους απατεώνες .

Aυτο που χρειαζόμαστε να δημιουργηθεί σταθερό πλαίσιο με σταθερή πολιτική γιατί αυτό που υπάρχει σήμερα καρκινοβατεί. Χρειαζόμαστε πάταξη της γραφειοκρατίας, δίκαιη φορολογία. Κατά τη γνώμη μου, η φορολογία στα είδη πρώτης ανάγκης 7% και 16% και 25% φορολογούμενα κέρδη,  αλλά θα πρέπει παράλληλα με τον αυστηρό Νόμονα μην υπάρχει εργασία στη μαύρη γενικώς. Ακόμη και μια ώρα, θα δηλώνεται και ούτε ένα λεπτό φοροδιαφυγής.

Να γίνει σωστή εκμετάλλευση στα φωτοβολταϊκάτα, αιολικά πάρκα. Να γεμίσουν όλες οι βουνοκορφές, και τα Νησιά με ανεμογεννήτριες και έτσι θα αξιοποιηθούν τα βουνά μας και θα γίνουν ποιο φιλικά και όχι μόνο θα δημιουργηθούν δρόμοι και σε περίπτωση πυρκαγιών θα μπορούν οι υπηρεσίες να επεμβαίνουν,  και να έχουν γρήγορα αποτελέσματα.

Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι το θέμα των πυρκαγιών δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο. Αν δεν δώσουμε τη δέουσα προσοχή, σύντομα η χώρα θα θυμίζει έρημο Σαχάρα…

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, αξιοποίηση και εκμετάλλευση -κάποιες ιαματικές πηγές να παρέχουν  όλον τον χρόνο τουρισμό.

Να συντομεύετε των θέμα των γεωτρήσεων για πετρέλαιο και αέριο. Η στήριξη, όμως, πρέπει να προέλθει από τη  γεωργία , τη κτηνοτροφία και τον  τουρισμός. Με την νέα τεχνολογία αυτοί να μην ζουν πάντα αδικημένοι,  να βλέπουν στο τέλος της συγκομιδής πως δίκαια εργάστηκαν , σταθεροποίηση του νομίσματος εξασφάλιση της καταθέσεις και κάποια κίνητρα να έρθουν πολλοί καταθέτες και από το εξωτερικό και έτσι θα προσελκύσουμε επενδυτές.

Επίσης χρειαζόμαστε επένδυση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομίας παγκοσμίως και τα μνημεία να είναι ανοιχτα για τους επισκέπτες που δαπανούν πολλά χρήματα να επισκεφτούν. Αν κάποιοι φύλακες δεν συμφωνούν, να απολύονται μετά  και να πάνε στον κ. Τσίπρα και την κυρία  Παπαρήγα να τους κάνουν αέρα.

Κύριε πρωθυπουργέ κ. Βενιζέλο κ. Κουβέλη,

Να αφήσετε τα κλωθογυρίσματα και να πράξετε με ευθύνη και ειλικρίνεια αυτό που επιτάσσει η πατρίδα μας και οι πλειοψηφία του έντιμου Ελληνικού Λαού χωρίς να χαϊδεύεται αυτιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Νομίζω καταλάβατε γρήγορα πόσο δύσκολη είναι και πόσα πολλά αγκάθια έχει η πρωθυπουργική καρέκλα, έπεσαν η τόνοι και εκλιπαρείτε ανθρώπους να σας συμπαρασταθούν κ.τλ.  Η χώρα μας είναι η ποιο ωραία στο κόσμο γι’ αυτό πολλοί θέλουν να έχουν πρόσβαση και κάποιοι μας ζηλοφθονούν γιατί έχουμε αμύθητα προνόμια και προπάντων ωραίο κλίμα , βουνά , και θάλασσες,  μνημεία και πολιτισμό. Είδα στα Μ.Μ.Ε. ότι έφυγαν από την χώρα μας από το 2003-2011, 207 δις ευρώ και εμείς ψάχνουμε για ψίχουλα και έχουμε πέσει θύματα τοκογλύφων διότι περί αυτού πρόκειται όταν άκουσα ότι η ΔΕΗ δανείστηκε με 11% τόκο με έπιασε κρύος ιδρώτας είναι φύση αδύνατων να ανταποκριθεί στης υποχρεώσεις της.

Αυτά που δημοσιεύω δεν είναι μόνο δική μου έμπνευση αλλά και επιθυμία των έντιμων Ελλήνων , εάν αληθεύουν αυτά που βγαίνουν στην επικαιρότητα να γίνουν κατασχέσεις , τι περιμένετε, από τον Τσοχατζόπουλο κατάσχεση τα πάντα για να καταλάβει βρισιές, όπως πως την παιρνούν οι συνταξιούχοι.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Δεληγιάννης

Ομογενής