Δεν θα φορολογηθούν τα ακίνητα

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά» απάντησε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ιταλία, σε ερώτηση για το εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλλει νέο φόρο στα ακίνητα (τον αποκαλούμενο και «κεφαλικό»). 

Σε ερώτηση επίσης για το εάν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα, απάντησε: «Όχι, ασφαλώς και όχι».
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, στο συνέδριο του CDI (της Διεθνούς των Κεντρώων Δημοκρατών), όπου εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Ραχόι και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Όρμπα.
Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, ενώ παρακάθισε και σε γεύμα με τον κ. Μόντι, στο οποίο παρευρέθηκαν και οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας και της Αλβανίας.
«Στις συναντήσεις μας εξέθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τους εξέφρασα την απόφασή μας να ξεπεράσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας κι έτσι να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Και  υπογράμμισα την ανάγκη να πετύχουμε γρήγορα ανάκαμψη της Οικονομίας μας, αλλά και να διαφυλάξουμε  την κοινωνική  μας συνοχή. Ιδιαίτερη σημασία έδωσα και στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τις συνομιλίες απασχόλησαν ακόμα  τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στο περίγυρο της Ελλάδας και που επηρεάζουν όλες τις χώρες του Μεσογειακού νότου. «Η απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών είναι κοινή για τις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Κι όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε ότι οι συνομιλητές του έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας και  αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει ήδη κάνει ο Ελληνικός λαός.
«Γενικά το κλίμα στο εξωτερικό αλλάζει συνεχώς. Και υπέρ της Ελλάδας και υπέρ της Ανάπτυξης! Μένει, βέβαια, να γίνουν ακόμα πολλά. Αλλά τα χειρότερα – που έμοιαζαν  αναπόφευκτα – τα αποτρέψαμε. Τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και να βελτιώσει τη θέση της. Και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας μας και της ανάπτυξης. Το ταχύτερο δυνατό!Αλλά το πιο σημαντικό είναι πια ότι πρέπει η ίδια η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας της, αλλά και στο στοίχημα της Ανάπτυξης το ταχύτερο…» επισήμανε.