23η Σεπτεμβρίου: Mέρα γιορτής για την Τρίπολη

Η 23η Σεπτεμβρίου είναι μέρα γιορτής για την Τρίπολη.

Η ηρωική κατάληψη από τους Έλληνες της περήφανης καρδιάς του Μωριά γιορτάζεται με δοξολογία και παρελάσεις. Ο αέρας δονείται από την ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς τους Αθάνατους Έλληνες.

Φέτος ο εορτασμός της 191ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, θα τελεστεί με πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και παράλληλη συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων Παραλίμνι Κύπρου, Peine Γερμανίας και Τρίπολης με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του ιστορικού γεγονότος στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σάββατο 22 Σεπτεµβρίου 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

09.00 Θεµατικά Εργαστήρια για τον Πολιτισµό-Νεότητα

Τοπικά Προϊόντα-Τοπική ανάπτυξη. (µεταξύ των εγγεγραµµένων συνέδρων)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ

20.00 Συνάντηση Χορωδιών
Συµµετέχουν η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, η Χορωδία Τρίπολης και η Χορωδία ∆ήµου Παραλιµνίου.

Κυριακή 23 Σεπτεµβρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

07.15 Χαρµόσυνες κωδωνοκρουσίες από τους Ιερούς Ναούς της Τρίπολης.
08.00 Πλατεία Αγ. Βασιλείου – Έπαρση της σηµαίας.
08.30 Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως.
10.30 Αρχιερατική ∆οξολογία Χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου
Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.
Συµµετέχει η Χορωδία Τρίπολης στην “Πανηγυρική” ∆οξολογία του Ιωάννη Σακελλαρίδη
Εκφώνηση πανηγυρικού της ηµέρας από τον κ. Μπιστόλα Βασίλειο, ∆ιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ
11.00 Επιµνηµόσυνη ∆έηση – Κατάθεση στεφάνων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Θεµατικά Εργαστήρια για το Περιβάλλον (ώρα 9:00 µεταξύ των εγγεγραµµένων συνέδρων)

ΟΔΟΣ ΤΑΣΟΥ ΣΕΧΙΩΤΗ
11.45 Παρέλαση αναπήρων πολέµου, µαθητών και µαθητριών µε εθνικές ενδυµασίες, φιλαρµονικών, αντιπροσωπειών Αρκαδικών συλλόγων και άλλων πόλεων, 3ου Συστήµατος Προσκόπων, Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού και τµηµάτων των Ενόπλων ∆υνάµεων και Σωµάτων Ασφαλείας.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
12.30 Παραδοσιακοί χοροί, από τα χορευτικά συγκροτήματα: Λύκειον των Ελληνίδων, Παράρτηµα Τριπόλεως, Χορευτικό Όµιλο Τριπόλεως, Καλλιτεχνικό Χορευτικό Συγκρότηµα “Αρκαδιανή”, Πολιτιστική Κληρονοµιά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Χορευτικό συγκρότηµα ∆ήµου Παραλιµνίου Κίπρου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
19.30 Μουσική βραδιά µε την Παιδική Χορωδία Ορφέα Τρίπολης ,την Παιδική Χορωδία ∆ήµου Παραλιµνίου Κύπρου και το Χορευτικό συγκρότηµα ∆ήµου Παραλιµνίου.

21.15 Καύση Πυροτεχνηµάτων – Πέρας εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τη Συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων του Δήμου Τρίπολης που θα πραγματοποιηθεί από 21 -9 έως 24 -9 -2012 επισυνάπτουμε αναλυτικό δελτίο τύπου.

Θέμα: 2012- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

21/9/2012-24/9/2012

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της δράσης «Ευρώπη για τους πολίτες», Μέτρο 1.1.«Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων» οργανώνει και πραγματοποιεί 4ήμερη Συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων Παραλίμνι Κύπρου και Peine Γερμανίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης θα λάβουν χώρα 5 θεματικά εργαστήρια (workshops), με τα εξής θέματα: πολιτισμός, νεότητα, εθελοντισμός, προώθηση τοπικών προϊόντων-τοπική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, η δικτύωση διαφόρων ομάδων επαγγελματικών και μη, η δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων.

Η συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις για τους προσκεκλημένους από τις τρεις πόλεις όπως workshop για τα παιδιά ηλικίας 10-17 ετών, με την ευθύνη του ΣΕΟ, στις 22-9-2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, βραδιά Αρκαδικών γεύσεων, Κυπριακή βραδιά, σχολικός διαγωνισμός τέχνης .
Στα workshop τη μετάφραση προσφέρει το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Τζιούμη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης δηλώνει :
«Θεωρώ ότι το κοινό μας μέλλον, μας οδηγεί στην δημιουργία ισχυρών δεσμών στο παρόν και η συνάντηση αυτή θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τις αφορμές για μια πιο ουσιαστική επικοινωνία για το σκοπό αυτό. »

Πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr