Και 5,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό

Με ρίχτερ ξύπνησαν το Σάββατο στον Κορινθιακό. Όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ιστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν 4,8 Ρίχτερ και έγινε ασθενώς αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 150χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας, μεταξύ Πάτρας και Αιγίου.
Αρχικά, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 4,3 ρίχτερ και αργότερα το ανέβασε στα 4,7 ρίχτερ.

Θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμή δεν έχουν αναφερθεί.

Στις 07.50, ώρα Ελλάδος

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

5,6 Ρίχτερ δίνει τον σεισμό της Κορίνθου το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο
– 4,9 Ρίχτερ λέει το Αστεροσκοπείο Αθηνών
– Άλλα στοιχεία δίνουν τα ξένα σεισμολογικά κέντρα και άλλα τα ελληνικά
– Τι λέει ο NewsIt o ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρ,,,,,ας

 Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο με τους σεισμούς να “δίνουν και να παίρνουν”.

Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής όπου γύρω στις 11:45 είχαμε ένα σεισμό 5 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.

Το περίεργο στην δραστηριότητα των σεισμών είναι ότι τα ξένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τους σεισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι δίνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρωινός σεισμός της Παρασκευής μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων το Αστεροσκοπείο δίνει τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ ενώ τα ξένα σεισμολογικά στα 5 Ρίχτερ.

Ακόμη πιο περίεργο είναι οι σημερινοί πρωινοί σεισμοί.

Στις 06:52 είχαμε σεισμό 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο όμως δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ! Το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Ένα λεπτό νωρίτερα στις 06:51 είχαμε σεισμό και Νοτιοδυτικά της Κάσου. Ο σεισμός αυτός ήταν 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η δραστηριότητα των σεισμών όμως δεν σταματάει δυστυχώς εδώ. Στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. Το μέγεθος του σεισμού;

4,5 σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ζημιές στις περιοχές όμως οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ειδικά στους πρωινούς σεισμούς σε Κόρινθο και Κάσο.