Τα ΜΑΤ έληξαν την εξέγεση στον Κορυδαλλό

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν για πρώτη φορά στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού και έδωσαν τέλος στην εξέγερση των φυλακισμένων.

Η εξέγερση ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις πτέρυγες (Α’, Β’ Γ’ και Ε’) αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με τους κρατούμενους να βάζουν φωτιά σε ρούχα και σεντόνια. Η φωτιά έφτασε μέχρι το προαύλιο και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. Έσπασαν επίσης κάγκελα, ενώ πετούσαν και πέτρες, που έφταναν στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

Από εκείνη την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται να επικρατεί ηρεμία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν στις 02:00 και έξω από το ίδρυμα παραμένει η συνήθης αστυνομική δύναμη κι ένα όχημα της πυροσβεστικής.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούμενοι στην τρίτη και την πέμπτη πτέρυγα των φυλακών άναψαν φωτιές και καίνε στρώματα και σεντόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν εξάπλωση των επεισοδίων.
Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών όπου η κατάστση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη.

Από το απόγευμα οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Αν και η αναστάτωση ξεκίνησε από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών, γρήγορα επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις Β’, Γ’ και Ε’ πτέρυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια φαίνεται να ξεκίνησαν μουσουλμάνοι κρατούμενοι, κυρίως πακιστανικής καταγωγής.

Οι κρατούμενοι προκάλεσαν ιδιαίτερα σοβαρά επεισόδια βάζοντας φωτιά σε σεντόνια και ρούχα με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά στον προάυλιο χώρο των σωφρονιστικού ιδρύματος και να επέμβει η πυροσβεστική για την κατάσβεσή της. Οι κρατούμενοι έσπασαν επίσης κάγκελα με αποτέλεσμα να περνούν από τη μία πτέρυγα στην άλλη και να καταφέρουν να ενωθούν ώστε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν να τους περιορίσουν.

Στις φυλακές βρίσκονται περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και οι σωφρονισικοί υπάλληλοι έκαναν χρήση χημικών. Οι κρατούμενοι πετούσαν πέτρες οι οποίες έφταναν στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της φυλακής.