Ο Αβραμόπουλος στην Ολομέλεια της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινάει (ώρα Νέας Υόρκης) η Γενική Συζήτηση στην Ολομέλεια της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Υπουργός πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ενώ θα συναντηθεί επίσης και με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, Hilary Clinton, Αζερμπαϊτζάν, Elmar Mammadyarov, της Λιβύης, Ashur Saad Bin Khayya, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κοσόβου, Enver Hoxhaj.
Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΥΕ/ΑΕ Catherine Ashton.

Εξέλλου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός με τους Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ, πρόκειται να συναντηθεί στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης με τους επικεφαλής Ομογενειακών Οργανώσεων.
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει στο Δείπνο Διατλαντικού Διαλόγου που παραθέτει η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton.