Πως ο Καντάφι απήγαγε και βίαζε έφηβες

Λεπτομέρειες που προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ήταν γνωστό πως ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν περιτριγυρισμένος από γυναίκες. πως είχε χαρέμι. Αλλά όχι πως απήγαγε μικρά κορίτσια για να τον ικανοποιούν…

Όλα έρχονται στο φως λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του Καντάφι, από αντάρτες στη Σύρτη. Ένα βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Annick Cojean ρίχνει φως σε μια ακόμη σκοτεινή πλευρά του Συνταγματάρχη που κυβέρνησε τη Λιβύη για 42 χρόνια.
Βίαζε και κακοποιούσε κορίτσια. Πολλές φορές, μπροστά τους, βίαζε ακόμη και αγόρια. Τώρα, αυτές οι γυναίκες, πια, έχουν να φοβούνται ακόμη και μήπως τις σκοτώσουν τα ίδια τους τα αδέρφια για «ξεπλύνουν» τη ντροπή τους. Λες και έφταιγαν…
Η Σοράγια είναι ένα από τα κορίτσια που έζησαν την κόλαση στα χέρια του Καντάφι. Το 2004 ήταν 15 ετών. Οι… «κυνηγοί ταλέντων» του Συνταγματάρχη την εντόπισαν και την επέλεξαν να του δώσει ένα μπουκέτο λουλούδια, όταν εκείνος πήγε στο σχολείο της για επίσκεψη. Ο Καντάφι πήρε την ανθοδέσμη και στη συνέχεια ακούμπησε το χέρι του στο κεφάλι της. Ήταν η ένδειξη πως την ήθελε…
Την επόμενη μέρα, κάποιες από τις αμαζόνες του, πήγαν το κομμωτήριο που είχε η μητέρα του κοριτσιού στη Σύρτη. Της είπαν πως ο Καντάφι ήθελε την κόρη της για άλλη μια τελετή. Την πήραν…
Την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τη μετέφεραν σε περιοχή τέσσερις ώρες μακριά. Της πήραν αίμα για να διαπιστώσουν αν έπασχε από κάποια ασθένεια, της μέτρησαν το στήθος, την έγδυσαν και την ξύρισαν. Της φόρεσαν στρινγκ και ένα λευκό σατέν φόρεμα και την οδήγησαν στην κρεββατοκάμαρα του Καντάφι. Εκείνος, την περίμενε γυμνός.
«Μη φοβάσαι. Είμαι ο μπαμπάκας σου. Έτσι με αποκαλείς, έτσι δεν είναι; Αλλά είμαι και ο αδερφός σου και ο εραστής σου. Θα είμαι όλα αυτά για σένα. Γιατί θα μείνεις μαζί μου για πάντα», της είπε. Αρχικά, τον απώθησε. Και την έστειλε να πάρει… μαθήματα από τη Mabrouka, μια γυναίκα υπεύθυνη για το χαρέμι. «Πάρτη, μάθε τη και φερτή πίσω» ήταν η εντολή.
Όπως και έγινε. Τη βίασε επανειλημμένα, την έδειρε, ούτε πάνω της στη διάρκεια των πέντε χρόνων της αιχμαλωσίας της. Πολλές φορές, έφερνε κι άλλα κορίτσια. Κι όταν ένα από τα άλλα κορίτσια του έκανε στοματικό έρωτα, ο Καντάφι έλεγε στη Σοράγια: «κοίτα να μαθαίνεις». Η Mabrouka την ανάγκασε να βλέπει πορνό για να… μαθαίνει επίσης.
Πολλές φορές, μπροστά στη Σοράγια ο Καντάφι ή Μπαμπάς Μουαμάρ όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, βίαζε και αγόρια. Οι βιασμοί, λένε τα θύματά του στο βιβλίο, ήταν η καθημερινότητά του.
Η Χούντα, ένα άλλο θύμα του Καντάφι, ήταν 18 ετών όταν την πήραν. Επί πέντε χρόνια την κακοποιούσε. Μέχρι που συμφώνησε να κάνει σεξ μαζί του με αντάλλαγμα να αφήσει ελεύθερο τον αδερφό της.

ΗΓΗ: NewsIt.gr