Επεισόδιο στο Αιγαίο Λιμενικού με τουρκική Ακτοφυλακή

Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκάφους του Λιμενικού Σώματος και της τουρκικής ακτοφυλακής.
Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν το πρωί όταν η τουρκική ακταιωρός παρενοχλούσε τα σκάφη της Frontex. Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να διώξει του Τούρκους κι έγινε η σύγκρουση απο την οποία το σκάφος του Λιμενικού έχει υποστεί ζημιές.

Στο μεταξύ, πραγματικό αλαλούμ επικρατεί στη κυβέρνηση για το Φαρμακονήσι και το επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό.

Το Λιμενικό Σώμα ,σκάφος του οποίου συγκρούστηκε με τουρκική ακταιωρό, επισήμως υποστηρίζει ότι “ενημερώνεται” για ένα συμβάν που όλες οι πληροφορίες λένε ότι έγινε στις τρεις τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ, υποστηρίζει ότι θα γίνει διάβημα στην Άγκυρα. Προφανώς είναι πιο ενημερωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο όμως πρέπει να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει το διάβημα.

΄Οσο για το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει το επεισόδιο αλλά αποφεύγει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή αφού το ζήτημα -τυπικά- δεν το αφορά.

Σύφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η σύγκρουση έγινε όταν το σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσπάθησε να προστατεύσει σκάφος της Frontex ,το οποίο παραενοχλούσε η τουρκική ακταιωρός.

Πηγή: OnAlert.gr

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για επεισόδιο παραβίασης Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, στο οποίο θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.