Ο Κυπριακός Τύπος, 27 Σεπτεμβρίου 2012

 Οι αντιπροτάσεις που αναμένονται από την κυβέρνηση στις θέσεις της Τρόικας και ο διαγνωστικός έλεγχος σε τράπεζες και συνεργατικά ιδρύματα κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο, μαζί με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη.

Αλλα θέματα είναι η σημερινή συνεδρία της ΚΕ του ΔΗΚΟ για τη συνεργασία με το ΔΗΣΥ, οι κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Ισπανία, η ενδεχόμενη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Κύπρο κ.ά.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Η Κύπρος καίγεται κι αυτός σκέφτεται», γράφει ότι ο Πρόεδρος παίζει καθυστέρηση με την Τρόικα και τα κόμματα και ακόμα σκέφτεται αν θα παραιτηθεί ή θα υπογράψει το μνημόνιο, ενώ χθες η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αναμένει ακόμη της προτάσεις της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΔΗΚΟ αποφασίζει για συνεργασία με το ΔΗΣΥ σήμερα, κατά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Αλλού αναφέρεται σε ντόμινο αντιδράσεων στην πρόταση της Τρόικας για εκποίηση ακινήτων.

Η «Σημερινή» αναφέρεται επίσης στις εξελίξεις στην οικονομία και με τίτλο «Περιμένουν ακόμα». Αναφέρεται στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης γράφοντας ότι στην αναμονή βρίσκονται Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι. Αλλού γράφει ότι συναντώνται σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ για τις Προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις χθες εναντίον των μέτρων λιτότητας σε Ελλάδα και Ισπανία.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έρευνα δάνειο προς δάνειο» αναφέρεται στο διαγνωστικό έλεγχο του οίκου Pimco, γράφοντας ότι η έρευνα αυτή μαζί με τις αντοχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος στα stress tests του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος είναι τα κλειδιά για την επόμενη ημέρα για τις κυπριακές τράπεζες, ενώ θεωρείται όνειρο απατηλό η απευθείας ανακεφαλοποίηση από τον ESM. Αλλού γράφει ότι η ελεγκτική υπηρεσία παρενέβη αυταπάγγελτα στο θέμα του Μεγάρου Πολιτισμού που εξετάζει τις συνέπειες περικοπής κονδυλίων της ΕΕ για υλοποίηση άλλων έργων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι περιμένουν στη Λευκωσία το Ρώσο ΥΠΕΞ με «δώρα».

Η «Χαραυγή» αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη και με τίτλο «Απορρίπτουμε επιδιαιτησία» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως έχουμε πικρή εμπειρία από το παρελθόν. Αλλού γράφει για παραδοχή σοκ του συνταγματάρχη Γεωργιάδη στη δίκη για το Μαρί, ο οποίος είπε ότι γνώριζε για την αντικανονική στοίβαξη αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κλήρος στην Ομόνοια έπεσε στον Τόνι Σαβέβσκι που επιστρέφει στην ομάδα.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με τίτλο «Η ΕΕ αναμένει την αντίδραση της Κύπρου» αναφέρεται στο θέμα των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης και πότε αυτές θα είναι έτοιμες να δοθούν στην Τρόικα. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία VTT Vasiliko θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίες μέχρι το τέλος του χρόνου με το νέο τερματικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Βρετανικές Αερογραμμές γιορτάζουν τα 80χρονα τους στην Κύπρο με εισιτήρια από Λάρνακα στο Χίθροου από 208 ευρώ.