Αξιοποίηση Εκκλησιαστικής Περιουσίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο επί της οδού Αγίας Φιλοθέης.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης έφτασε λίγο μετά τις 13:30 στην Αρχιεπισκοπή, όπου έγινε δεκτό από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και την συνοδεία του, καλωσόρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την μεριά της Εκκλησίας και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Υ.Ο Μητροπολίτης Ελλασώνος κ. Βασίλειος και ο Διευθυντής των Οικονομικών Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλησε στους δημοσιογράφους, τονίζοντας: «Με τον Μακαριώττατο, συζητήσαμε για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας σε όλη την επικράτεια, κάναμε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και αυτό που είναι σαφές από την συνάντηση μας είναι ότι η Αξιοποίηση της Περιουσίας θα είναι χρήσιμη στην Εκκλησία αλλά και στην Πολιτεία.»

«Στην Πολιτεία γιατί θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και στην Εκκλησία θα ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο», πρόσθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας στους δημοσιογράφους για την συνάντηση, συμφώνησε απόλυτα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους όλοι μας, ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος! Διότι πολλά πράγματα ακούγονται. Θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση για το καλό του λαού μας πάντοτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: Romfea.gr

*Φωτογραφία Eurokinissi.gr