Συνέλαβαν τον παραγωγό της ταινίας κατά του Μωάμεθ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο παραγωγός της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» της ταινίας που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ και προκάλεσε κύμα βίας στον αραβικό κόσμο.

Ο 55χρονος Νακούλα Μπασελέι Νακούλα συνελήφθη γιατί θεωρήθηκε πως παραβίασε τους όρους της αναστολής του (είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλακή το 2010 για τραπεζική απάτη) και οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς εγγύηση.
Υπεύθυνοι αναστολών διεξήγαν έρευνα σε βάρος του 55χρονου για το αν φτιάχνοντας την ταινία παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του. Εντοπίστηκαν για την ακρίβεια οκτώ περιπτώσεις παραβίασης.
Ένας όρος της αποφυλάκισης του Νάκουλα, ενός χριστιανού κόπτη που τελευταία έμενε στο Σερίτος, προάστιο του Λος Άντζελες, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο Ίντερνετ ή της χρήσης ψευδωνύμων χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου αναστολής.

ΦΩΤΟ REUTERS ΦΩΤΟ REUTERS

“Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο δεν έχει εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο”, δήλωσε η δικαστής Σούζαν Σίγκαλ ανακοινώνοντας την απόφαση. Επισήμανε ότι ο Νακουλα έχει επανειλημμένα εξαπατήσει και ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.
Ο συνήγορος του Νακούλα, ο Στίβ Σέιντεν, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με εγγύηση 10.000 δολαρίων. Ο ίδιος δήλωσε πως “ανησυχεί εξαιρετικά για την ασφάλεια του Νακούλα”, διευκρινίζοντας πως μπορεί να μην είναι ασφαλής σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Λος Άντζελες λόγω της παρουσίας εκεί μουσουλμάνων φυλακισμένων.
Οι εισαγγελείς απάντησαν πως στην πραγματικότητα ο Νακούλα θα είναι ασφαλέστερος ως κρατούμενος απ’ ό,τι έξω από τη φυλακή.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr