Ε. Στυλιανίδης: Ανάγκη κάθαρσης του πολιτικού συστήματος

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης στο ΣΚΑΪ, με έμφαση στα προνοιακά επιδόματα, τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και την επίμαχη λίστα του ΣΔΟΕ. Ερωτηθείς για τη λίστα του ΣΔΟΕ, ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για την ανάγκη απόλυτης κάθαρσης, ωστόσο υπογράμμισε τον κίνδυνο την άδικης διαπόμπευσης του πολιτικού συστήματος.
«Αν κάποιοι έχουν ευθύνη να τιμωρηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος της άδικης αποδυνάμωσης της εθνικής και κοινωνικής μας θέσης αν γενικεύσουμε.

Δήλωσε ακόμα πως ο ίδιος αποτελεί τη νέα γενιά πολιτικών, η οποία επιθυμεί να βάλει κανόνες στην πολιτική.
Ο κ. Στυλιανίδης προειδοποίησε και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, ωστόσο δήλωσε πως πρόκειται να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα νομοσχέδιο στη Βουλή για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μαθητών, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που παρατηρείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ο κ. Στυλιανίδης, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυπηρετεί σήμερα 80.000 δικαιούχους. Ανακοινώθηκε η παράταση του προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013, ωστόσο ενδέχεται να συνεχίσει να λειτουργεί με νέα δομή και στη συνέχεια, σε νέο σύστημα που θα αναλάβει εξ’ολοκλήρου το υπουργείο Εργασίας.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σημειώνοντας ότι παρά τις αρχικές προβλέψεις, καλύφτηκαν πάνω από το 75% των αναγκών, με τους δήμους να δέχονται παιδιά μέχρι και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια.
Εκκρεμεί το θέμα των ωδείων, των γυμναστηρίων, των κολυμβητηρίων, όπου παρατηρείται ακόμα ένα κενό χρηματοδότησης και προσωπικού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός ανακοίνωσε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις πληγείσες περιοχές του καλοκαιριού. skai.gr