Στην “Αλφα” και η Εμπορική;

Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole αποφάσισε πως η Alpha Bank είναι ο “προτιμητέος αγοραστής” για την Εμπορική – Τραπεζικοί κύκλοι λένε για επίσημες ανακοινώσεις το πρωί της Δευτέρας – Αναμένονται κινήσεις από την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank – Έρχονται τεράστιες ανακατατάξεις στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη

Πολύ κοντά, αν όχι ήδη τελειωμένη υπόθεση, φέρεται να είναι η εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την  Alpha Bank.
Πληροφορίες από τη Γαλλία θέλουν το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole να έχει καταλήξει στην Alpha Bank ως “προτιμητέος αγοραστή” για την Εμπορική Τράπεζα.
Για αυτό και θεωρείται πως από το πρωί της Δευτέρας πως οι Γάλλοι θα ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank.
Προηγουμένως θα υπάρξει ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας.
Όλα δείχνουν πάντως πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Alpha Bank που κερδίζει στο ”νήμα” την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank,που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.
Το deal αυτό θεωρείται πως θα σηματοδοτήσει τεράστιες ανακατατάξεις στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, μετά και την εξαγορά της Αγροτικής από την Πειραιώς.
Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως αναμένονται τώρα κινήσεις και από την Εθνική Τράπεζα και από τη Eurobank, καθώς υπενθυμίζεται με νόημα πως και οι δύο έχουν μετοχές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.