Αυστραλός υπουργός καλεί Έλληνες για σπουδές

Να σπουδάσουν στην Αυστραλία καλεί τους ελληνες φοιτητές ο υπουργός  μετανάστευσης της χώρας που μίλησε για προώθηση της έκδοσης τουριστικής  βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Την βεβαιότητα ότι σύντομα Αυστραλία και Ελλάδα θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία και αντίστροφα, εξέφρασε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας κ. Κρις Μπόουεν λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων» Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία.
Ο κ. Μπόουεν επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας, ενώ ανέφερε ότι θα αφορά άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και ότι θα χορηγείται με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι περιορισμένες και μάλλον δεν θα υπερβαίνουν ετησίως τις 500. “Με τις αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες, οι 500 άδειες είναι πολλές. Θα συζητήσουμε για υψηλότερο αριθμό και θα δούμε πώς θα πάνε οι συζητήσεις” τόνισε.
Ο Αυστραλός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συγκέντρωση που διοργάνωσε προς τιμή του η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένη Λιανίδου και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, στο οίκημα της Κοινότητας Μελβούρνης, παρουσία ομοσπονδιακών και πολιτειακών βουλευτών, εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, ευεργετών της Κοινότητας και μεγάλου αριθμού μελών και φίλων της.
Όπως εξήγησε το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία αποτελεί ένα σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που στοχεύει στην ενίσχυση των διασυνδέσεων ανάμεσα στους νέους της Αυστραλίας και τους νέους άλλων χωρών. Στηρίζει τη κινητικότητα των νέων, που επωφελούνται από την διαπολιτισμική τους εμπειρία.
Όταν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε 500 νέους Αυστραλούς και Έλληνες ετησίως, ηλικίας 18 έως 30 χρονών, να κάνουν διακοπές μακράς διάρκειας (μέχρι 12 μήνες) στη μία ή στην άλλη χώρα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καλύπτουν μέρος των εξόδων διαμονής τους με περιστασιακή η ευκαιριακή απασχόληση. Πρόσθεσε δε πως το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία δεν αποτελεί μέρος του μεταναστευτικού προγράμματος της Αυστραλίας.
Ο κ. Μπόουεν κάλεσε επίσης τους ομογενείς να ενθαρρύνουν συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα να σπουδάσουν στην Αυστραλία και την ίδια στιγμή να έχουν το δικαίωμα εργασίας όσο διαρκούν οι σπουδές τους.
Χαρακτήρισε πάντως παραπληροφόρηση τα δημοσιεύματα του ελλαδικού τύπου ότι η Αυστραλία είχε αποφασίσει να δεχθεί πάνω από 100.000 Ελληνες μετανάστες.
“Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Η Αυστραλία δέχεται γύρω στις 150.000 νέους μετανάστες κάθε χρόνο, αλλά από όλον τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα,” διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr