ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ 2012-ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μια εξαιρετική βραδιά, ως μουσικοχορευτικό δρώμενο κι  αφιερωμένη στο Μικρασιατικό τραγούδι στήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν Τρικάλων.

Η βραδιά με τον δικό της τρόπο τίμησε τόσο την Μικρασιατική καταστροφή μέσα από ήχους μουσικές, εικόνες, χορούς και τραγούδια του Χθες μας στην Μάνα Ανατολή όσο και τους Τρικαλινούς δημιουργούς που τόσο επηρεάστηκαν από το Μικρασιατικό τραγούδι όπως τον Απόστολο Καλδάρα, με αναφορές στον «Βυζαντινό Εσπερινό» και τη «Μικρά Ασία» του.
Το μουσικό μέρος της παράστασης απέδωσε με τρόπο εξαιρετικό η ορχήστρα «Βασίλη Τσιτσάνη»
Την επιμέλεια του οπτικού υλικού, του σεναρίου και της σκηνοθεσίας είχε ο κύριος Αχιλλέας Λέρας και στην αφήγηση ήταν ο κύριος Σεραφείμ Ψαρράς.
Συμμετείχαν επίσης οι σύλλογοι:
1.      Δημοτικό Χορευτικό Δήμου Τρικκαίων
2.      Κέντρου χορού Τρικάλων «Τρίκκη»
3.      Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ασκληπιός»
4.      καθώς  και ο σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας «οι Κιζδερβενιώτες», οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη ειδικά για να λάβουν μέρος στο δρώμενο φέρνοντας μαζί τους αυθεντικές φορεσιές και κοσμήματα από την Μικρά Ασία.
Η πρόεδρος του συλλόγου κα Σαββίδου Λένα κατά της παραλαβή των Αναμνηστικών από τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Μιχαλάκη, ευχαρίστησε θερμά στο πρόσωπο του όλη την Περιφέρεια για την ευαισθησία που έδειξε ανάγοντας το θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής ως κύριο θέμα των φετινών Τσιτσανείων, μιας εκδήλωσης καταξιωμένης στο χρόνο και με πανελλαδική εμβέλεια.