Ρεκόρ 20ετίας για Ομπάμα-Ρόμνεϊ – Πάνω από 67 εκατ. είδαν το debate

Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια Αμερικανοί, παρακολούθησαν το πρώτο debate ανάμεσα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης ενός debate τα τελευταία 20 χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη εταιρία Nielsen.
Σε σχέση με την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του αντιπάλου του στις εκλογές του 2008, Τζον Μακέιν, η αύξηση της τηλεθέασης ήταν της τάξης του 28% καθώς τότε 52 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει τη συζήτηση των δυο υποψήφιων προέδρων.
Τα 67 εκατομμύρια τηλεθεατές του φετινού debate είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό “ακροατήριο” , από την εποχή της τηλεμαχίας με αντιπάλους, τον Δημοκρατικό, Μπιλ Κλίντον, τον Ρεπουμπλικάνο, Τζορτζ Μπους και τον ανεξάρτητο, Ρος Περό που έγινε τον Οκτώβριο του 1992 και την οποία είχαν παρακολουθήσει 69.900.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με την Nielsen.
Το ρεκόρ τηλεθέασης εξακολουθεί να κατέχει η συζήτηση μεταξύ του Δημοκρατικού πρώην προέδρου, Τζίμι Κάρτερ, με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο, Ρόναλντ Ρέιγκαν στις 28 του Οκτωβρίου του 1980, με 80,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

NewsIt.gr