Επίσημη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα

 

Αρχείο:Angela Merkel (2008).jpg

Αναδημοσιεύουμε από το blog “Εδώ Αλεξάνδρεια” το ακόλουθο άρθρο:

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΤΟΥ ΕΔΩ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Με γνωμωνα το συμφερον της  Ελλαδας μας , και τις προσπαθειες του Πρωθυπουργου μας Αντωνη  Σαμαρα ΘΕΡΜΗ  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  Σε ολους τους  αγανακτισμενους- πικραμενους-απαγοητευμενους- ΟΛΟΙ μαζι να αποφυγουμε τις  οιεσδηποτε – ακραιες αντιδρασεις συμπατριωτων μας κατα την  ακρως σημαντικη  επισκεψη της Μερκελ στην Αθηνα ωστε να ενισχυσουμε την προσπαθεια της  συγκυβερνησης της Ελλαδας και ειδικα του Πρωθυπουργου μας Αντωνη Σαμαρα και  Γιαννη Στουρναρα οι οποιοι αγωνιζονται νυχθυμερον  μαζι με το επιτελειο  τους για την αποφυγη της πτωχευσης της Ελλαδας και την εξοδο της απο την  Ευρωπη

Ελατε λοιπον  ..ολοι μαζι να δειξουμε την Ελληνικη  φιλοξενια μας , τις καλες μας προθεσεις σε διαλογο , να ανaστειλουμε τις τυχον  δικαιες αντιδρασεις μας, και να δειξουμε οτι εμεις οι Ελληνες ,δεν πτοουμεθα απο  πολεμους ειτε οικονομικους ειτε στρατιωτικους.
Οι  ακραιες αντιδρασεις- δικαιων και αδικων δεν θα φερουν το επιθυμητο αποτελεσμα- και απλα θα διογκωσουν το προβλημα  και θα προσθεσουν ενα “μειον” στην ολη  κυβερνητικη προσπαθεια της Ελλαδας.
Εχουν  γνωση οι Ελληνες πολιτικοι αρχοντες μας  και αυτο λεγει  πολλα Περιμενετε να ακουσετε τι  θα πει η Μερκελ και υστερα θα προβουμε σε αντιδρασεις (μετα την αναχωρηση  της).
Σας θυμιζω μερος της  Ελληνικης Ψυχικης δυναμης¨ Όταν ο Ξέρξης έφθασε στις Θερμοπύλες, βρήκε να  υπερασπίζεται από ένα σώμα 300 Σπαρτιατών και από 7,000 οπλίτες  άλλων πόλεων, υπό την αρχηγία του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα. Ο Ξέρξης μαθαίνοντας για τον μικρό  αριθμό των Ελληνικών δυνάμεων και ότι αρκετοί Σπαρτιάτες έξω από τα τείχη  γυμνάζονταν και χτένιζαν τα μαλλιά τους, στην αμηχανία του, κάλεσε τον Δημάρατο  να του εξηγήσει την έννοια όλων αυτών.
Ο Δημάρατος του είπε, ότι οι Σπαρτιάτες  θα υπερασπισθούν το μέρος μέχρι θανάτου και ότι υπήρχε παράδοση να πλένουν και  να χτενίζουν τα μαλλιά τους με ιδιαίτερη προσοχή, όταν επρόκειτο να θέσουν την  ζωή τους σε κίνδυνο.
Ο Ξέρξης που δεν πίστεψε τον Δημάρατο, καθυστέρησε την  επίθεση επί τέσσαρες μέρες, νομίζοντας ότι οι Έλληνες θα διασκορπίζονταν, όταν  θα αντιλαμβάνονταν τις μεγάλες δυνάμεις του. Έστειλε επίσης αγγελιοφόρους, ζητώντας  να παραδώσουν τα όπλα τους.
Η απάντηση του Λεωνίδα ήταν “Μολών λαβέ” (έλα να τα  πάρεις). Όταν είπαν σε ένα Σπαρτιάτη για τον  μεγάλο αριθμό των Περσικών δυνάμεων, οι οποίοι με τα βέλη τους θα έκρυβαν τον  ήλιο, απάντησε   “Τόσο το  καλύτερο, θα πολεμήσουμε στην σκιά”. Ψυχραιμια λοιπον.
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ