Τελευταία ώρα ανέβαλαν την άσκηση με τις σειρήνες!

Την τελευταία ώρα (μετά από παρέμβαση της Γερμανικής Πρεσβείας;) αναβλήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση Πολιτικής Άμυνας στην Αθήνα! Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, την ώρα που η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα εισήρχετο στο FIR Αθηνών για την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα, οι σειρήνες του… πολέμου θα ηχούσαν στο πλαίσιο άσκησης της Πολιτικής Άμυνας.
Η εν λόγω χρονική ταύτιση των δύο γεγονότων ήταν εντελώς τυχαία, ωστόσο δημιούργησε συνειρμούς σε όσους υποστηρίζουν ότι η άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα θα ξυπνήσει μνήμες «γερμανικής κατοχής». Μάλιστα, σαν αύριο ολοκληρώθηκαν οι βομβαρδισμοί των γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τις… σειρήνες: «Στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012», αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής: Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».
Αργά το απόγευμα η άσκηση ανακλήθηκε και έτσι η κυρία Μέρκελ θα προσγειωθεί με το αεροσκάφος που θα την μεταφέρει … με ειρήνη, σε ό,τι αφορά τις σειρήνες, αλλά με πολεμικές ιαχές σε ό,τι αφορά τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί για το Σύνταγμα και την Ομόνοια.