Άκρα μυστικότητα για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Καθώς πέπλο σιωπής έχει απλωθεί πάνω από την επίσημη Αθήνα, αναφορικά με το Πρόγραμμα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, πληροφορίες, φήμες και …κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν σε μία προσπάθεια να αναπληρωθεί η ελλείπουσα επίσημη πληροφόρηση.

Έτσι, σύμφωνα με μία πληροφορία, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να ξεναγήσει τη Μέρκελ στο Μουσείο της Ακρόπολης και να της παραθέσει εκεί το καθιερωμένο γεύμα, όπως συνηθίζει, άλλωστε, να κάνει με τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους του.

Μένει να δούμε αν η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί ή αν η ιδέα θα εγκαταλειφθεί για λόγους ασφαλείας… Διότι, όπως αναφέρει το ethnos.gr, κατα τ’ άλλα μια πόλη-φάντασμα θα αντικρίσει η Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα.Παρότι οι λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν διευκρινιστεί, για ευνόητους λόγους, το βέβαιο είναι ότι στη διάρκεια των έξι ωρών, που αναμένεται να διαρκέσει η επίσκεψή της στην πρωτεύουσα, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα βρίσκεται σε κλοιό απόλυτης προστασίας από… τους διαδηλωτές, ούτως ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες -ή ακόμη και επικίνδυνες- καταστάσεις. Αυτό είναι, άλλωστε, και το βασικό μέλημα των ελληνικών αρχών.
Στο πλαίσιο αυτό τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπόκεινται σε αλλαγές δρομολογίων καθώς οι δρόμοι του κέντρου θα κλείνουν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της κυρίας Μέρκελ, οι συρμοί του Μετρό δεν θα σταματούν στους σταθμούς, Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Ομόνοιας και Ευαγγελισμού.
Σχεδόν η δύναμη της Αστυνομίας θα βρίσκεται στους δρόμους ενπώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ οργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.
Παράλληλα, σε διαρκή κινητοποίηση θα βρίσκονται ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ που ήδη έχουν προγραμματίσει πορεία για το απόγευμα της Δευτέρας.