Έφθασε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ

Λίγο πριν την 1 το μεσημέρι το γερμανικό αεροσκάφος που μετέφερε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ “πάτησε” στον αεροδιάδρομο του “Ελευθέριος Βενιζέλος”΄. Με την ελληνική και την γερμανική σημαία να κυματίζουν στο πιλοτήριο, η Αγκελα Μέρκελ κατέβηκε από το αεροσκάφος όπου την υποδέχθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μαζί οι δύο ηγέτες κατευθύνθηκαν προς το κόκκινο χαλί. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γερμανίας και Ελλάδος η κυρία Μέρκελ συνοδευόιμενη από τον κ. Σαμαρά αντάλλαξε χειραψία με τους υπουργούς της Ελληνικής Κυβένησης οι οποίοι, με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο ανέμεναν για να υποδεχθούν την Γερμ,ανίδα Καγκελάριο.

Στη συνέχεια η κυρία Μέρκελ μαζί με τον κ. Σαμαρά επιβιβάστηκαν στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο και η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου. Η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από αυτοκίνητα της ασφάλειας, μοτσυκλετιστές και δεκάδες αυτοκίνητα που μετέφεραν τους συνεργάτες της κυρίας Μέρκελ και τους Έλληνες υπουργούς.

Η κυρία Μέρκελ, με το κλασικό Λαχανί σακκάκι, ήταν ιδιαίτερα διαχυτική ότανμ αντάλλαξε χειραψία  με τους υπουργούς.

Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος δημοσιεύθηκε στο newpost.gr