Οι Τούρκοι “κατέβασαν” Συριακό πολιτικό αεροσκάφος!

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη υποχρέωσαν σε προσγείωση  στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πολιτικό αεροπλάνο της Συρίας , ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ο υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ευρίσκετο ακόμη στην Αθήνα.
Ένα πολιτικό αεροσκάφος της Συρίας, προερχόμενο από τη Μόσχα, που θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά όπλων, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες συνοδευόταν από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας του , από την Αθήνα είπε ότι το αεροσκάφος “δεν τήρησε τους κανόνες της διεθνούς αεροπλοίας και γι΄αυτό το προσγειώσαμε”.
Η Τουρκία έλαβε πληροφορίες ότι το συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο ανάγκασε να προσγειωθεί σήμερα στην Άγκυρα, μετέφερε “μη πολιτικό φορτίο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.
Άλλες πληροφορίες από την Άγκυρα λένε ότι “υπήρχαν υποψίες πως το αεροπλάνο μεταφέρει όπλα”.
Η εξέλιξη αυτή ρίχνει λάδι στη φωτιά και επιβεβαιώνει ότι η ένταση μεταξύ Τουρκίας-Συρίας γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε