«Το πικρό μήνυμα των Ελλήνων στη Μέρκελ»: Τι λέει σήμερα ο διεθνής Τύπος

Η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, οι 50.000 που διαδήλωσαν, τα επεισόδια, οι ναζιστικές σημαίες. Η επίσκεψη αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα απασχολεί και σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ.

«Είμαστε φίλοι και εταίροι» είναι ο τίτλος της αγγλικής έκδοσης του Spiegel, που μιλά για απλόχερη στήριξη της Μέρκελ στην Αθήνα, δίνει έμφαση στις ναζιστικές σημαίες που εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια και τις οποίες έκαψαν οι διαδηλωτές, ενώ σημειώνει πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Ελλήνων.

Spiegel Spiegel

«Δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την πλειοψηφία αλλά το μήνυμα που έστειλαν είχε πικρή γεύση. Περίπου 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας χαιρέτισαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με σβάστικες, πλακάτ με μηνύματα όπως «έξω το 4ο Ράιχ» και πανό όπου στο πρόσωπό της (της Μέρκελ) ήταν ζωγραφισμένο ένα μουστάκι όπως του Χίτλερ», γράφει το Spiegel και στη συνέχεια αναφέρεται στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης Μέρκελ και τις συναντήσεις με Σαμαρά και Παπούλια.

Daily Mail Daily Mail

Το Spiegel δεν είναι το μοναδικό μέσο που σχολιάζει τις εικόνες με τις ναζιστικές σημαίες και τους συνδικαλιστές με τη στολή των ναζιστών. Το ίδιο κάνει και η Bild (που δε μας έχει και σε μεγάλη εκτίμηση…) όσο και η Daily Mail. Ειδική… θέση στην τελευταία έχει και ο γυμνός διαδηλωτής που “κέρδισε” περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας…

"Η Μέρκελ στην Αθήνα, συγκρούσεις. Ήρθα σαν φίλη και εταίρος" γράφει η Corriere della Sera" “Η Μέρκελ στην Αθήνα, συγκρούσεις. Ήρθα σαν φίλη και εταίρος” γράφει η Corriere della Sera”
Πηγή: newsIt.gr