Σύμπραξη Εκκλησίας -Πολιτείας για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν την σύμπραξη των κοινωνικών δομών των Δήμων (φαρμακεία, παντοπωλεία, φροντιστήρια κλπ) με τα αντίστοιχα των Ιερών Μητροπόλεων και της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι, η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Μακαριώτατο για την εξαιρετική συνεργασία. Όλοι  θαυμάζουμε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτές τις δύσκολες μέρες για την ελληνική κοινωνία. Η σημερινή μας συνάντηση δίνει ένα συγκεκριμένο, μετρήσιμο και απτό αποτέλεσμα. Έχουμε καταγράψει κι ενεργοποιούμε καθημερινά, όλο και περισσότερο, τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων και συμφωνήσαμε να ενθαρρύνουμε τη σύμπραξή τους με τις Τοπικές Εκκλησίες που, ούτως ή άλλως, είναι ενεργές σε αυτή την κατεύθυνση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται. Πιστεύω ότι η σύμπραξη της Πολιτείας με την Εκκλησία, που ούτως ή άλλως είναι ενεργή, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας, θα πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα και θα βοηθήσει τον τόπο μας να βγει από αυτή την κρίση πιο δυνατός».