Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τους 16 έφθασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 24 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός Radio Pakistan.
Στόχος της επίθεσης στην αγορά Τζανάν της πόλης Ντάρα ‘Ανταμ Χελ φαίνεται ότι ήταν μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς όπως λένε οι γιατροί η κατάσταση πολλών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη.
Ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που επιδιώκουν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του στρατού δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενθαρρύνει την ανασυγκρότηση από τους φυλάρχους των παραδοσιακών πολιτοφυλακών. ‘Ομως, οι πολιτοφυλακές αυτές συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων των ταλιμπάν και οι επιχειρήσεις τους έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη επιτυχία.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Ο πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο πρωθυπουργός Ράτζα Περβέζ Ασράφ καταδίκασαν την επίθεση.

NewsIt.gr