Έφυγε ο αναγνωρισμένος ομογενής διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης

Ο στενός συνεργάτης του Γκας βαν Σαντ άφησε την τελευταία του πνοή από αδιευκρίνιστη ακόμα αιτία

Ο διάσημος ελληνοκυπριακής καταγωγής διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών. Συχνός συνεργάτης του Γκας βαν Σαντ και με το όνομά του στα credits ταινιών των Ντέιβιντ Φίντσερ, Νόα Μπάουμπαχ, Σοφία Κόπολα και Γούντι Άλεν.

Η καριέρα του γεννημένου στη νέα Υόρκη φωτογράφου και κινηματογραφιστή ξεκίνησε από τις πασαρέλες της μόδας σε Παρίσι και Μιλάνο, ακολούθησαν διαφημιστικά σποτ, ενώ αρκετές ήταν και οι συνεργασίες του στη μουσική βιομηχανία – υπήρξε ο άνθρωπος πίσω από τα βιντεοκλίπ διάσημων σταρ – μεταξύ αυτών REM και Μαντόνα. Εργάστηκε κοντά στον Γκας βαν Σαντ στις ταινίες «Gerry», «Ελέφαντας», «Last Days» και «Milk», δουλειές για τις οποίες προτάθηκε για βραβείο στα Indie Spirit Awards – ανάλογη υποψηφιότητα απέσπασε πρόσφατα και για το «Greenberg», τη δεύτερη συνεργασία του με τον Νόα Μπάουμπαχ, με προηγούμενη το «Margot at the Wedding».

Βρέθηκε κοντά στον Φίντσερ αρχικά με το «The Game» και στη συνέχεια με το «Zodiac», ενώ ανάμεσα στους σκηνοθέτες που τον εμπιστεύτηκαν ήταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ (American Gangster) και η Σοφία Κόπολα (στο βραβευμένο Somewhere και στο προσεχές The Bling Ring).