Ο ομογενής πολιτικός Χατζημαρκάκης στο συνέδριο της Ιντερνάσιοναλ Τριμπιούν

Κολωνία, 12.10.2012. O Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού      Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW και Ευρωβουλευτής των Γερμανών      Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο      Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνει η International Herald Tribune      στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Μεγάλη      Βρετανία. Ο κ. Χατζημαρκάκης θα συμμετέχει στο πάνελ      “Δημιουργώντας ισχυρότερους δεσμούς με την διασπορά: Ο ρόλος του      Απόδημου Ελληνισμού στην σημερινή κρίση” στις 15 Οκτωβρίου και ώρα      6 μ.μ. Στα πλαίσια της σύντομης παραμονής του στην Αθήνα θα συναντήσει      τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης      Αθανάσιο Τσαυτάρη με σκοπό την προώθηση των επιχειρηματικών      σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και την προώθηση ποιοτικών      προϊόντων της ελληνικής γης και επώνυμων ελληνικών προϊόντων στην      γερμανική αγορά.
—————————————————————————————————————————- DHW – Γερμανοελληνικός          Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Ο μη              κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα              την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και              η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού              επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000              επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με              επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και              Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ              ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ              που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της              Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από              200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή              ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και              έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση              εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση              στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια              συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων              Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον              κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και              Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό              Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος              ΣΕΠΕ και σαν              πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό              Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των              Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου              Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
  • Βασικοί              σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν              Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και              μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή              τους μέσω του ΣΑΕ με το ομογενειακό επιχειρηματικό              δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών              σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της              κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
  • Ο DHW είναι διαπιστευμένος              φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και              Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της              Γερμανικής Κυβέρνησης.