Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Inc Βίκραμ Πάντιτ παραιτήθηκε σήμερα, εξέλιξη που προκάλεσε έκπληξη, μετά τη δημοσίευση των μεγάλων κερδών για τον τραπεζικό όμιλο μόλις την προηγούμενη ημέρα.
Τον Πάντιτ ανακοινώθηκε ότι διαδέχεται ο έως σήμερα διευθυντής επιχειρήσεων για τη Μέση Ανατολή, Αφρική, Ευρώπη Μάικλ Κόρμπατ εισερχόμενος, ως μέλος, και στο ΔΣ του ομίλου. Παραιτούμενος ο Πάντιτ συμπαρέσυρε και τον στενό συνεργάτη του, Τζον Χέιβενς.
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν αποδέχθηκε τον Μάρτιο τα στοιχεία της Citigroup Inc στο πλαίσιο ενός “ελέγχου αντοχής”. Η Fed έχει ανακοινώσει ότι ο έλεγχος θα επαναληφθεί.
Ο ισολογισμός της Citigroup επιβαρύνθηκε τελικά κατά 4,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο από το χαμηλό τίμημα που κατάφερε να αποσπάσει από την πώληση δια της χρηματιστηριακής οδού μετοχών της, με ανάδοχο την Morgan Stanley. Η πώλησε έγινε ενώ η απόδοση της μετοχής ήταν πτωτική στην Γουόλ Στριτ.
Η τάση αυτή σήμερα επιβεβαιώνεται, δεδομένου ότι η απόδοση της μετοχής είναι σήμερα τα 35,77 δολάρια, με κάμψη σχεδόν 2,5% ως προς την χθεσινή.