Σοκ από την “ανώμαλη” δράση παρουσιαστή του BBC

Σοκ έχει προκαλέσει στη βρετανία η αποκάλυψη ότι ο πασίγνωστος παρουσιαστής του BBC Jimmy Savile-ο οποίος πέθανε πριν από περίπου ένα χρόνο, σε ηλικία 84 ετών- είχε βιάσει και κακοποιήσει σεξουαλικά 60 παιδιά, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, ορισμένα εκ των οποίων μέσα στις εγκαταστάσεις του καναλιού!

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε εξηγήσεις από το κανάλι για την υπόθεση η οποία ξέσπασε μετά από ένα ντοκιμαντέρ του καναλιού «ITV». Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ πέντε γυναίκες εξομολογούνταν ότι υπήρξαν θύματα του παρουσιαστή, είτε στο κανάλι, είτε στο πανάκριβο αμάξι του, είτε ακόμα και στο σχολείο τους!
Οι καταγγελίες ξεκινούν από το 1959 και φτάνουν μέχρι το 2006, ενώ ο Savile φέρεται να είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε νεαρές ασθενείς σε νοσοκομεία για τα οποία συγκέντρωνε χρήματα. Το BBC φέρεται να γνώριζε τις «αρρωστημένες» πράξεις του εργαζόμενού του, ωστόσο, δεν έκανε το παραμικρό.
Μάλιστα, λόγω της εξαιρετικής δημοφιλίας του και της φιλανθρωπικής του δράσης, ο Savile χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ και παρασημοφορήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β‘. Μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ, πολλές πόλεις αφαίρεσαν τιμητικές πλάκες που είχαν αφιερώσει στη μνήμη του, ενώ εσωτερική έρευνα καλείται να ρίξει φως στις συνέργιες του παρουσιαστή κυρίως με τεχνικούς και παραγωγούς του καναλιού, που γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν.