Ένα ποτ πουρί… γεύσεων από τον Ελληνο-Αυστραλιανό Σύνδεσμο Βικτώριας

Η κ. Πατσικαθεοδώρου, που παρουσίασε το βιβλίο, με την πρόεδρο κ. Θ. Σκαρσέλλα,

Η κ. Πατσικαθεοδώρου, που παρουσίασε το βιβλίο, με την πρόεδρο κ. Θ. Σκαρσέλλα, την γραμματέα κ. Στεφάνου και την κ. Κηπουρού που έκανε χρέη τελετάρχη.

Ένα ποτ πουρί… γεύσεων

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2012, ο Ελληνο-Αυστραλιανός Ψυχαγωγικός και Επιμορφωτικός Σύνδεσμος Βικτώριας, παρουσίασε, όπως είχε υποσχεθεί στα μέλη και τους φίλους του, το βιβλίο μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές από δεκατρείς εθνικότητες. Στο «A Potpourri of Cultural Dishes», ο αναγνώστης θα βρει ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος. Ένα ποτ πουρί από γεύσεις που η κάθε μια, οδηγεί στον τόπο προέλευσής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος οκτώ συμπάροικοι με λαχταριστές ελληνικές συνταγές.

Το βιβλίο παρουσίασε η κ. Ελένη Πατσικαθεοδώρου, πρώην δήμαρχος, νυν δημοτική σύμβουλος και υποψήφια για το Hume City Council, παρουσία της ομοσπονδιακής βουλευτή Calwell, η κ. Μαρίας Βαμβακινού, της κ. Jenny Matic, Επιτρόπου του VMC η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία, του κ. Victor Dougall, αντιδημάρχου Hume με τη σύζυγό του, του κ. Γιάννη Πατσικαθεοδώρου, προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Broadmeadows και άλλων.

Η κ. Βαμβακινού συνεχάρη με τη σειρά της την Επιτροπή για την πρωτοτυπία, ιδιαίτερα τις ακούραστες κυρίες Μαρία Στεφάνου και Θέκλα Σκαρσέλλα για την εθελοντική τους προσφορά.

Χρέη τελετάρχη έκανε η κ. Μαριάνθη Κυπουρού.
Η συγκέντρωση του υλικού -στην αγγλική- έγινε από την κ. Μαρία Στεφάνου, ενώ την επιμέλεια και τη συγγραφή του βιβλίου είχε η πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Θέκλα Σκαρσέλλα.

Την ίδια ημέρα, σε συνεργασία με τη Γυναικεία Ομάδα Ηλικιωμένων Broadmeadows, τιμήθηκε η Ημέρα του Πατέρα. Ακολούθησε φαγητό και χορός. Τους παραβρεθέντες διασκέδασε πενταμελής ορχήστρα και χορευτική ομάδα της σχολής «Πήγασος».

Η εκτύπωση του βιβλίου έγινε με τη χρηματική υποστήριξη του Hume City Council, το οποίο η Επιτροπή ευχαριστεί. Μπορείτε να το προμηθευτείτε τηλεφωνώντας στην κ. Σκαρσέλλα στον αριθμό 0450 670 904. Πωλείται προς $20.00

Με την ευκαιρία, ο Σύνδεσμος προγραμματίζει για την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, προβολή μικρού μεγέθους ταινία μαγειρικής στο EXPO των Ηλικιωμένων.

Πηγή: Neoskosmos.com