Σαμαράς: Εδώ και τώρα τα λεφτά!

Την έγκαιρη εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ. Σήμερα το πρωί, στις 10:30, πριν την συνέχιση των εργασιών, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στους ευρωπαίους ηγέτες περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας διατηρεί την ενότητά της αλλά η κοινωνική συνοχή έχει φθάσει στα όρια της. Η χώρα κρατά ακόμη παρά την υψηλή ανεργία είπε ο πρωθυπουργός ωστόσο ο ελληνικός λαός αναμένει θετικό μήνυμα από την ΕΕ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά φέρνουν αποτελέσματα. Μίλησε ακόμη για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στα δημοσιονομικό όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και έδωσε έμφαση στην ανταγωνιστικότητα τονίζοντας ότι η χώρα έχει καλύψει το 70% του κενού ανταγωνιστικότητας που είχε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία με την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης και αναφέρθηκε ακόμη στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει την χρυσή ισορροπία όπως διατυπώνεται στην πρόταση Ρομπάι για τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης και ότι αν ο συνδυασμός αυτός είχε εφαρμοστεί από την αρχή στην περίπτωση της Ελλάδας τότε η χώρα μας δεν θα είχε φθάσει σε αυτό το σημείο.
Πηγή:Newpost.gr