Αγωνία στα νησιά για συγχωνεύσεις σχολείων

Αφορμή για την ανακοίνωση του συλλόγου ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ στάθηκε ραδιοφωνική συνέντευξη του υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος προανήγγειλε τη συγχώνευση του 10% των σχολικών μονάδων, που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει κατάργηση 1500 σχολείων.

«Μαζί με το σχέδιο Αθηνά για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς» αναγράφει σχετικά στις ανακοίνωση του ο Σύλλογος, ο οποίος επιτίθεται και στην προηγούμενη υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου της οποία οι ενέργειες «κατακρεούργησαν στην προκρούστεια κλίνη των μνημονίων και των απαιτήσεων του ΔΝΤ και της τρόικα 1900 σχολεία», όπως αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τους δασκάλους και νηπιαγωγούς μία τέτοια προοπτική κατάργησης θα επέφερε:

Σχολεία όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές κατά δεκάδες σε κάθε τμήμα. Σχολεία που οι μαθητές θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις αφού δεν θα υπάρχει πια η έννοια του σχολείου της γειτονιάς, δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα.

Πέραν των γονέων ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ απευθύνει κάλεσμα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου να τοποθετηθεί άμεσα για το ζήτημα, δημοσιοποιώντας τις θέσεις της και την τοπική αυτοδιοίκηση να υπερασπιστεί τα σχολεία των δημοτών της.

Πηγή: Syrosnews.gr