ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ – ΡΟΜΝΕΪ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ NBC

Iσοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ, με 47% ο καθένας στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση του NBC/Wall Street Journal που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, περίπου δυο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η… δημοσκόπηση έδειξε επίσης ένα «μικρό προβάδισμα» του Romney στις επονομαζόμενες πολιτείες – «πεδία μάχης». «Το 47% είναι ένα καλό νούμερο για έναν διεκδικητή, όχι όμως καλό νούμερο για τον κάτοχο του αξιώματος», καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σχολίασε ο ανταποκριτής του NBC, Chuck Todd.
Το προβάδισμα του Obama στην προτίμηση των γυναικών -51% έναντι του 43% που συγκεντρώνει ο Romney- είναι και το μικρότερο που εμφανίζει ο αμερικανός πρόεδρος στην προσπάθεια επανεκλογής του. Ο Romney πλησιάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα ποσοστά του Obama, με αρκετές δημοσκοπήσεις να δείχνουν ισοψηφία ή σχεδόν ισοψηφία, καθώς οι αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι ως προς το αν θα πρέπει να δώσουν στον αμερικανό πρόεδρο περισσότερο χρόνο να διορθώσει την οικονομία της χώρας, ή να επιλέξουν ένα πρώην επιχειρηματικό στέλεχος που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει καλύτερα πώς να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 17-20 Οκτωβρίου, μετά το debate της προηγούμενης εβδομάδας, και έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 3,43%.