Ο Υπουργός Εσωτερικών στην Διακομματική για την ψήφο των Αποδήμων

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για την Ελληνική Διασπορά θα ενημερώσει την  Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφορικά με τις σκέψεις και τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά την ψήφο των Αποδήμων.

Ο Υπουργός, σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του η ΡΗΡ το βράδυ της Κυριακής, τόνισε ότι θα ενημερώσει διεξοδικά την Επιτροπή γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Διακομματικής  Αδωνις Γεωργιάδης έχει προσκαλέσει –και θα παραστούν-  στη συζήτηση  μέλη του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Ο κ. Στυλιανίδης, όπως  συνάγεται και από συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews και δημοσιεύθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, είναι θετικός στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων. Υποστήριξε δε πως έφτασε η στιγμή για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ομογενών.

«Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε στον οικουμενικό Ελληνισμό όσα κάνει για την πατρίδα στο εξωτερικό. Η ψήφος είναι πρόσθετη γέφυρα που θα ξανασυνδέσει τη Μητρόπολη με περίπου 8 εκατομμύρια Έλληνες» αναφέρει  χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης εξωτερικεύντας, έτσι τις σκέχεις και τις απόψεις του τις οποίες, άλλωστε, και θα καταθέσει ενώπιον της Διακομματικής Επιτροπής την Τετάρτη.

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με την Ομογένεια ο Υπουργός Εσωτερικών τονίζει:  «αυτός ο Ελληνισμός αποτελεί την ζωντανή διαφήμιση του πολιτισμού και του πνεύματος μας. Ο Ελληνισμός ξεπερνά τα όρια του προβληματικού μας κράτους. Απλά περιμένει να του δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα».

Στην ίδια συνένετυξη ο κ. Στυλιανίδης τοποθετήθηκε και για τα εσωτερικά θέματα. Υποστήριξε πως πρέπει να φύγουν οι επίορκοι, αλλά να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και αδικίες για τους ενσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους.

Για τα εργασιακά που «καίνε» τονίσε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να πάνε «όλοι μαζί» αναζητώντας τη συνισταμένη των απόψεων τους.

Για τις λίστες που κυκλοφορούν με πολιτικά ανέφερε: «Η λιστομαχία βλάπτει σοβαρά τον τόπο. Απομυθοποιεί πολιτικούς και διοικητικούς πρωταγωνιστές του παρελθόντος. Εξαντλεί την εμπιστοσύνη που απέμεινε στους πολίτες για την πολιτική και την πολιτεία».

Αν υπάρχουν ένοχοι με ονοματεπώνυμο, τόνισε, πρέπει να πληρώσουν, όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη. «Η ισοπέδωση που προκαλούν οι γενικότητες είναι φασιστική και επικίνδυνη για την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Ο κ. Στυλιανίδης δεν συμφωνεί με την άποψη να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, προκρίνει την απομόνωση των ακραίων από τον λαό και τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσιάρας

Σήμερα Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:30, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Καναδά για την κινητικότητα των νέων» ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.