Μουσικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο “Υπατία”

ΘΩΜΑ’Ι’Σ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Για την ΡΗΡ

        Στα πλαίσια των Καλλιτεχνικών / Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 3ου ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, πραγματοποιήθηκε διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο ‘Υπατία’, το απόγευμα της  Τετάρτης 10 Οκτωβρίου.

       Οι μουσικές εκδηλώσεις άρχισαν με την συναυλία της «Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την αιγίδα της ΕΡΤ» με μαέστρο την κ. Νίνα Πατρικίδου. Τα παιδιά έπαιξαν διάφορα μουσικά θέματα, που συμπεριλάμβαναν  κλασικά κομμάτια, μουσική από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, μουσική ροκ κ.α. Ήταν πραγματικά ένα θαύμα οφθαλμών να βλέπεις αυτά τα παιδιά, μερικά από τα οποία ήταν ακόμη μαθητές δημοτικού, να παίζουν άψογα αυτές τις θαυμάσιες μελωδίες, χάρη στο ταλέντο τους και την άξια δασκάλα  τους. Τέτοια παιδιά αποτελούν το πολιτιστικό μέλλον της Ελλάδας μας, και μας γεμίζουν αισιοδοξία.

       Όταν τελείωσαν το πρόγραμμά τους, ο Πρόεδρος, κ. Ηλίας Δεμιρτζόγλου, συνεχάρη την κ. Ν.Π. , η οποία έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις της UNESCO T.Λ.Ε.Ε. και της έδωσε ένα δίπλωμα επαίνου για αυτήν και τα παιδιά της. Για τα τελευταία, προέβλεψε ότι ξεχωρίζουνε τόσο με το ταλέντο τους, ώστε όταν μεγαλώσουν θα επανδρώσουν τις ορχήστρες του Ομίλου στις μελλοντικές πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

        Ακολούθως, ο κ.Η.Δ. παρουσίασε ένα νεαρό ζευγάρι ταλαντούχων μουσικών, του πιανίστα κ. Μάριου Καζά και της υψιφώνου ερμηνεύτριας κ. Ευδοκίας Μωησίδου. Όταν άρχισε να ερμηνεύει η κ.Ε.Μ., το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο νου ήταν η μεγάλη μας ΜΑΡΙΑ  ΚΑΛΑΣ,!!! Η κ. Ε.Μ. διαθέτει μια υπέροχη φωνή αλλά, παράλληλα, ομορφιά, χάρη και υποκριτικό ταλέντο. Επίσης, ο κ. Μ.Κ. είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας. Όταν τελείωσαν το πρόγραμμά τους, ο κ.Η.Δ. τους έδωσε ένα δίπλωμα για την συμμετοχή τους. Με όλα αυτά τα προσόντα, είμαστε σίγουροι ότι, με την βοήθεια της UNESCO T.Λ.Ε.Ε. οι δύο νέοι αυτοί άνθρωποι θα πάνε μπροστά και θα εκπροσωπήσουν πανάξια την χώρα μας στα διεθνή φόρα.
        Η  τελευταία εκδήλωση ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που έκανε για μας ο κ.Η.Δ. όταν μας ανακοίνωσε ότι δεν είχαν τελειώσει οι μουσικές συμμετοχές, όπως νομίζαμε.  Υπήρξε μία ακόμα έκτακτη συμμετοχή, ένας καταπληκτικός βιολονίστας, που ακούει στο όνομα Artash Terzian. Ο καλλιτέχνης αυτός παίζει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και χρειάστηκε ειδική άδεια για να έρθει να παίξει για μας. Είναι , όπως διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι, ένας από τους καλύτερους βιολονίστες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και, ως άνθρωπος, είναι πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος. Έπαιξε κλασικά κομμάτια, λαϊκούς χορούς και τσιγγάνικη μουσική με χαρακτηριστική άνεση, καθηλώνοντας και ταξιδεύοντάς μας. Ανάλογη ήταν και η συνοδεία του πιάνου από την κ. Ζοζεφίνα Ορφανίδου. Και οι δύο αυτοί καλλιτέχνες, όπως η υψίφωνος  κ. Ε.Μωησίδου,  είναι Ποντιακής καταγωγής από την Σοβιετική Ένωση. Ο κ.Η.Δ. έδωσε και σε αυτούς τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

       Στο τέλος της εκδήλωσης, βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους καλλιτέχνες και τους συνέδρους του Διεθνούς Φιλοσοφικού Φόρουμ. Να σημειώσουμε ότι όλοι καλλιτέχνες πήραν μέρος ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στις εκδηλώσεις, και το παίξιμό τους αναδείχθηκε ΚΑΙ μέσα από το αρχοντικό περιβάλλον του Μεγάρου ‘Υπατία’. Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν για εμάς και ο Επίτιμος Πρόεδρος της UNESCO T.Λ.Ε.Ε., κ. ΠΑΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ, ο οποίος έπαιξε για λίγο θαυμάσιο πιάνο.

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΗΣΙΔΟΥ

ΖΟΖΕΦΙΝΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, ΑΡΤΑΣ ΤΕΡΖΙΑΝ, ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΟΥ


ΣΥΝΕΔΡΟΙ [ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΣΙΑΣ]

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ