Τσίπρας: Ανάγκη του λαού για ηγεσία που εμπνέει και όχι φοβισμένους ηγέτες

 

Ο λαός έχει ανάγκη από ενότητα, αποφασιστικότητα και ηγεσία που να εμπνέει και όχι φοβισμένους ηγέτες, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ενότητα, αποφασιστικότητα και από μια πολιτική ηγεσία, που να εμπνεύσει το συλλογικό όραμα και όχι από φοβισμένες ηγεσίες, που δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις τοποθετήσεις των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, μετά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανο Ταμβάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αρνηθεί τον διαρκή οικονομικό έλεγχο σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους, σημειώνοντας ότι ήδη η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, μιά οικονομική και κοινωνική καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί, παρά μόνο μετά από πόλεμο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με θερμά λόγια για το ΣΑΕ και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει και τους νέους μετανάστες που φεύγουν από τη χώρα για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Επισήμανε ότι είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις, αδυνατούν να στηρίξουν το έργο του ΣΑΕ και προσέθεσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να ενισχυθεί η δράση του Συμβουλίου.

Θέμα συζήτησης των κυρίων Τσίπρα και Ταμβάκη ήταν και οι απώλειες, λόγω του PSI, που είχαν ομογενείς, οι οποίοι είχαν αγοράσει κρατικά ομόλογα, γεγονός που επέκρινε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό ανέδειξε την αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Ταμβάκης δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα λυπεί τους απόδημους Έλληνες, ενώ σημείωσε την ταύτιση απόψεων με τον κ. Τσίπρα στο θέμα της ψήφου των ομογενών. Οι ομογενείς θέλουν και με την ψήφο τους να προσφέρουν στην πατρίδα, όχι όμως και να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΕ, ενώ επιβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να στηρίξει τους νέους μετανάστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ\