Λίστα Λαγκάρντ: Παπανδρέου -Παπακωσταντίνου γνώριζαν!

«Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα και δυστυχώς είναι και οδυνηρά και λυπηρά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανερυθρίαστα κατέθεσε χθες ότι κράτησε για τον εαυτό του το πρωτότυπο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην επίμαχη λίστα.

Στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνεντευξής της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στην επιτροπή – κατόπιν ερωτήσεως που του έθεσα – ότι ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του κ. Παπακωνσταντίνου»
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να καταθέσει για την υπόθεση, ο κ. Παπανδρέου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε, «Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κληθεί. Εμείς θα ζητήσουμε να κληθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι αποκαλύπτεται ότι έχουν συμμετοχή και εμπλοκή στην υπόθεση αυτή».
Ακόμη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών το Γενάρη του 2011 – ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή – συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας, της HSBC, στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης».
Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τη διαχείριση, εκ μέρους του, της λίστας Λαγκάρντ, η  κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου «αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο το παρέδωσε. Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι επιφύλαξε στον εαυτό του την αποκλειστική χρήση και νομή ενός δημόσιου αρχείου που ζητήθηκε στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτη. Το δεύτερο είναι – και του το είπα χθες – ότι ο καθένας βεβαίως δικαιούται πλέον να συναγάγει ότι το έχει ακόμη ο ίδιος και αρνείται να το παραδώσει».