Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

«Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς  τους ιδιώτες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο  οποίος εισηγήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τον Ελευθέριο  Παπαγεωργόπουλο ως νέο πρόεδρο του Οργανισμού.

Κατά την διαδικασία ακρόασης του νέου προέδρου (που υπερψηφίστηκε με 30 ψήφους έναντι 13 παρόντων και επτά απόντων) ο κ. Σαλμάς ανέφερε πως υπάρχει – πέραν των 31 δισ. – η προσπάθεια να πάρει η χώρα άλλα 4 δισ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για εξόφληση μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Από αυτά, όπως εξήγησε, η πρόβλεψη είναι το 1,5 δισ. να διοχετευθεί στον ΕΟΠΥΥ και προσέθεσε ότι τώρα διασφαλίζονται ορισμένες προϋποθέσεις (όπως το Μητρώο δεσμεύσεων) και από αυτά θα πληρωθούν όλοι οι πάροχοι.
Τους στόχους του Οργανισμού για την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στέγαση των Ταμείων, Κέντρων Υγείας και άλλων υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια, μείωση δαπανών κ.α. περιέγραψε από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος