“Τρίζει” η κυβερνητική συνοχή

Την απόφαση αυτή έλαβε η ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος – Ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα στείλει νέο δραματικό μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη – Ενοχλημένοι στη ΔΗΜΑΡ από τον Στουρνάρα που επιμένει να φέρει τα μέτρα σε ένα άρθρο – Νίκος Τσούκαλης στο ΣΚΑΙ: Θα κάνουμε οτι μπορούμε για να μην πέσει η κυβέρνηση

Τρίζει η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού συθέμελα, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής να εμμένει “ομόφωνα και σταθερά” στην άρνησή της να αποδεκτεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις.
Μάλιστα, μετά τη συνεδρίαση η ΔΗΜΑΡ απευθυνόμενη προς τους ευρωπαίους εταίρους να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη που έχει πλέον σοβαρό αντίκτυπο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς ήδη αναβλήθηκε το Εuro Working Group, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συναγερμό για το πώς θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση στον κυβερνητικό σχηματισμό που απειλεί πέρα από την καταβολή της δόσης και ολόκληρη τη συνοχή της κυβέρνησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Σε όλο αυτό το σκηνικό που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη ρήξη της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη να στείλει ένα δραματικό μήνυμα στο οποίο θα αναφέρει πως τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα οδεύει στην καταστροφή.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα δηλώσει πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος για τη διάσωση της χώρας, ενώ προβλήματα δημιουργούνται και από το γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παραμείνει εκεί μέχρι την Τρίτη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στα εργασιακά αλλά όσο και οξύμωρο κι αν ακούγεται θα κάνουν ότι μπορούν για να μην πέσει η κυβέρνηση.
Κορυφαία πηγή της ΔΗΜΑΡ δήλωναν στο Newsit ότι η αντιπροσωπεία τους που επισκέφθηκε τον κ. Στουρνάρα το πρωί, του ξεκαθάρισε ότι το με ποιά μορφή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή δεν είναι θέμα που θα αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών αλλά και τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν!
Η κατηγορηματική θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι αν το νομοσχέδιο πάει σε περισσότερα από ένα άρθρο θα πει ΝΑΙ σε όλα και τα καταψηφίσει τα σημεία στα οποία διαφωνεί όσον αφορά στα εργασιακά.
Ποιά είναι αυτά;
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Newsit τα δυο αγκάθια είναι η επέκταση της συλλογικής σύμβασης αλλά και η κατάργηση του επιδόματος γάμου.
Η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματική ότι ΔΕΝ μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα ως έχουν σήμερα! Ωστόσο, δηλώνει ικανοποιημένη από την διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων.
Μάλιστα προτείνει τα δυο μέτρα – αγκάθια, να μην ενταχθούν τώρα στο νομοσχέδιο αλλά να επανεξεταστούν και να έρθουν προς ψήφιση μετά από ένα διάστημα περίπου 2 μηνών.

Πηγή: NewsIt.gr