Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στον Καναδά-Τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη

Το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός των 7,7 βαθμών στον Καναδά έφθασε στη Χαβάη, ανακοίνωσε ο Τζέραρντ Φράιερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί Οάχου που δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές.
Ομως, ο Φράιερ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές.
“Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες”, τόνισε.
“Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι”, υπογράμμισε ο Φράιερ.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εξεδόθη και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας.

NewsIt.gr