Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα ¨Λαγκάρντ”-Αφέθηκε ελεύθερος. Τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη το πρωί σε σπίτι φίλων του στα Βόρεια Προάστια. Αργότερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.  Μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί εκ νέου τη Δευτέρα  στο αυτόφωρο, αφού του ασκήθηκαν τρεις, για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, διώξεις.
Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψή του μετά τη δημοσίευση των ονομάτων της “λίστας Λαγκάρντ” στο περιοδικό του HOT DOC. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση “Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ”.
Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Βγαίνοντας απο το γραφείο του εισαγγελέα ο  Κ. Βεξεβάνης σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: “Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη”. Και συνέχισε “ενω θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη συνταξη της  γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ωρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες”.
Ο κ. Βαξεβάνης κατά την έξοδό του καταχειροκροτήθηκε απο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Κώστας Βαξεβάνης  κάνει λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση και για “παραθεσμική λειτουργία”.  “Γυρνάμε στο 1940 μέσα από πρωτοφανείς αποφάσεις κάποιων” λέει  χαρακτηριστικά.

NewsIt.gr