Ο Κυπριακός τύπος σήμερα 29-10-12

 Οι πληροφορίες για το πάρε-δώσε Κυβέρνησης-Τρόικας για το μνημόνιο, οι δηλώσεις κομμάτων και αξιωματούχων για το θέμα, οι παρελάσεις στις διάφορες πόλεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η πτώση μπαλκονιού στη Λεμεσό και η σύλληψη στην Αθήνα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, είναι από τα βασικά θέματα που φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.«Βουλή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» είναι ο τίτλος υπό από τον οποίο στεγάζει το κύριό της θέμα η «Αλήθεια». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εργασίες του Κοινοβουλίου θα τερματιστούν από τα μέσα Δεκεμβρίου λόγω της προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο δεν έχει γίνει προγραμματισμός για την έγκριση του προϋπολογισμού. Σε άλλο θέμα η «Α» φιλοξενεί δηλώσεις Βουλευτών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα έδωσε νέα παράταση στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή για να δώσουν απαντήσεις στο θέμα των αξιογράφων.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Με την ψυχή στο στόμα για να προλάβουμε το τρένο» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις προειδοποιήσεις κομμάτων ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας για το μνημόνιο έχει αφήσει την Κύπρο εκτός της ατζέντας του Γιούρογκρουπ της 12ης Νοεμβρίου και ότι κινδυνεύουν όχι μόνο τα δημόσια ταμεία αλλά και οι τράπεζες. Φιλοξενούνται για το θέμα και δηλώσεις από πλευράς Κυβέρνησης. Αλλού η «Σ» γράφει ότι Κύπρια απόδημος στο Λονδίνο θα τρέξει σε μαραθώνιο στη Κύπρο με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα καρκίνου. Επίσης, η εφημερίδα στο αναφέρει ότι συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος χρυσοχόων στη Λευκωσία.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Με ‘κόκκινες γραμμές’» και γράφει ότι διεξάγεται σκληρό παζάρι με την Τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση και ότι οι πιστωτές θέτουν κόκκινες γραμμές στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Βουλή θα εξετάσει σήμερα το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση ποσού πέραν των 40, 000 ευρώ για κάλυψη της αμοιβής συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου που επιλέγηκε ως σύμβουλος Τύπου στην Πρεσβείας μας στη Μόσχα με αμοιβή 3,500 ευρώ το μήνα. Ο «Φ» αναφέρεται επίσης στην σύλληψη στην Αθήνα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων ατόμων που διαθέτουν καταθέσεις στην Ελβετία και περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

«Στήριξη στα δύσκολα» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται στις δηλώσεις από πλευράς ΑΚΕΛ και του υποψηφίου Σταύρου Μαλά που απευθύνουν έκκληση στα κόμματα για στήριξη και ενότητα υπό το φως των διαβουλεύσεων για το μνημόνιο. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια κατά την τελετή των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΘΟΚ. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ανάγκη αντιμετώπισης του φασισμού. Προβάλλονται επίσης οι αναφορές των Υπουργών που παρακολούθησαν τις παρελάσεις στις διάφορες πόλεις και οι τοποθετήσεις των κομμάτων.