Πήλιο, προορισμός για όλες τις εποχές

Πήλιο, ένας προορισμός τεσσάρων εποχών. Ο τέλειος συνδυασμός βουνού και θάλασσας! Το ανθισμένο τοπίο σε περιμένει την Άνοιξη για να σου φτιάξει την διάθεση. Το καλοκαίρι οι πεντακάθαρες παραλίες φιλοξενούν χιλιάδες λουόμενος αλλά τον χειμώνα είναι το κάτι άλλο…

Ένας προορισμός με εύκολη πρόσβαση από τους κατοίκους της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. 70 χωριά κρεμασμένα στις πλαγιές ενός βουνού, με ξεχωριστή ομορφιά το καθένα. Το Touristorama έχει για σας προτάσεις τόσο δελεαστικές που θα σας πείσουν να ετοιμάσετε βαλίτσα το συντομότερο…

Ας ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από την Πορταριά. Αξίζει μία στάση στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια για να απολύσετε ένα παραδοσιακό, ντόπιο τσίπουρο. Είναι σίγουρο ότι, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στο χωριό θα θελήσετε να μείνετε εκεί! Φροντίστε να έχετε προβλέψει για αυτό! To Touristorama έχει εξασφαλίσει για σας τις καλύτερες και πιο οικονομικές προσφορές διαμονής.
59€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και late check out.
92€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή.
….και πολλές άλλες.

Επόμενη στάση Βυζίτσα. Το γραφικό αυτό χωριουδάκι είναι κρυμμένο μέσα στα πλατάνια με θέα στον Παγασητικό κόλπο. Μια μέρα δεν φτάνει για απολαύσετε ένα χωριό που είναι ζωντανό μουσείο παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, γι’ αυτό σας προτείνουμε ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό με μόλις 79€. Το απογευματάκι είναι η καλύτερη ώρα για μία βόλτα στην πλατεία του χωριού για καφέ, ποτό ή γλυκό. Το café – bar Ερωδιός σας κερνάει το 20% του λογαριασμού που θα κάνετε.

Ας ανεβούμε λίγο πιο ψηλά …. Τσαγκαράδα . Χτισμένη σε υψόμετρο 500 μέτρων ατενίζει την παραλία του Μυλοπόταμου από ψηλά. Εδώ η φύση φοράει τα καλά της… Ξεκινήστε με μία βόλτα με τα πόδια στα λιθόστρωτα μονοπάτια. Μόλις μεσημεριάσει καθίστε για φαγητό στο εστιατόριο της Αλέκας σε ένα από τα πιο φημισμένα του Πηλίου, όπου θα γευτείτε όλες τις τοπικές λιχουδιές με μόνο 25€ για 2 άτομα. Στην Τσαγκαράδα εξασφαλίσαμε για σας διαμονή σε πολυτελείς ξενώνες σε τιμές πολύ χαμηλές. Δείτε μερικές:

89€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό και τζάκι στο δωμάτιο
99€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με τζάκι και πλούσιο παραδοσιακό πρωινό

Και πολλές άλλες

Μην ξεχάσετε να κάνετε και μία βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, διαθέτει οργανωμένες εγκαταστάσεις και όμορφη θέα. Απέχει 2 χιλιόμετρα από την το χωριό Χάνια. Μετά από μια εξαντλητική προπόνηση στο χιονοδρομικό κέντρο και πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής απολαύστε ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων στην ταβέρνα ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΝΙ με μόλις 25€.
Πηγή: touristorama.com