Σα περίπτερα τη Δευτέρα η “εφημερίδα των Συντακτών”

 

Με 48 σελίδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Η νέα εφημερίδα εκδίδεται από το «Συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από… πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.
Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της εφημερίδας Νικόλας Βουλέλης, υπογράμμισε ότι «η “Εφημερίδα των Συντακτών” θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία. Θα κάνει ουσιαστική έρευνα. Θα ασκεί αυστηρή έως σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση».
Επισήμανε δε, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κριτική προϋποθέτει ανεξαρτησία από οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα, χωρίς αυτό να σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία.
Ο διευθυντής Σύνταξης, Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της εφημερίδας, τόνισε ότι στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και τις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ από κανέναν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους».
στις17:52