Ένα νέο στέκι για την ελληνική κουζίνα στην Μελβούρνη

Ένα παλιό αρχοντικό, μέσα στην αγκαλιά του πράσινου και των λουλουδιών, λουσμένο στο φως του φεγγαριού, ενσαρκώνει το μεράκι δύο νέων ανθρώπων του Νίκου Κουκουβιτάκη και του Γιάννη Πολάκη, να δώσουν κάτι διαφορετικό στο χώρο των εστιατορίων της Μελβούρνης.

Το Mythos House, φαίνεται πραγματικά να έχει βγει μέσα από τα παραμύθια. Με το εκπληκτικό ρετουσάρισμα που του έκαναν οι νέοι ιδιοκτήτες του, έχει αποκτήσει μια γοητεία αφοπλιστική που σε προκαλεί οπωσδήποτε να το χαρείς με την παρέα σου.

Το «βάπτισμα του πυρός» έγινε την περασμένη Δευτέρα, μ’ ένα ολόγιομο φεγγάρι και την αφρόκρεμα της παροικίας. Πάρα πολλοί παράγοντες, πρόεδροι οργανισμών συμπάροικοι με έργο κοινωνικό και επιτυχία στον επαγγελματικό χώρο, πρώτη, δεύτερη και τρίτη γενιά, ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της ομογένειας ήταν εκεί για να ευχηθούν «κάθε επιτυχία» στους δύο νέους που έχουν μια σπουδαία πρόκληση μπροστά τους: τα φαγητά και το σέρβις να είναι αντάξια του περιβάλλοντος.

O Nίκος θα πει σχετικά: « Στοχεύουμε σε μια άριστη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Είναι κάτι που λατρεύω από πολύ μικρός και δεν μπορώ να δεχτώ, τίποτε κάτω του υψηλoύ ποιοτικού επιπέδου, ιδιαίτερα όταν νοιώθω υπεύθυνος κατά ένα μεγάλο μέρος για το επίπεδο και την ποιότητα, της φιλοξενίας σ’ αυτόν εδώ τον πανέμορφο χώρο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το επιτύχουμε γιατί τόσο ο Γιάννης, όσο κι’ εγώ, ξεκινήσαμε για να προσφέρουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και ήλθε στα εγκαίνια, όπου έγινε και ο αγιασμός του εστιατορίου μας».

Ο Γιάννης, από την πλευρά του, μιλά με ενθουσιασμό για τη συνεργασία του με το Νίκο, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση να «κάνουν τη διαφορά» στο χώρο που επέλεξαν να συνεργαστούν: «Με το Νίκο μοιραζόμαστε το ίδιο μεράκι: Nα δώσουμε στους Μελβουρνιώτες κάτι το ιδιαίτερο. Προσήλωση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε φαγητά που μπορεί μεν να είναι γνωστά, η επιτυχία όμως εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών και το μεράκι του μάγειρα. Αυτές οι δύο προϋποθέσεις έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι πληρούνται στο ακέραιο.

Εκείνο που ζητούμε είναι να έλθει ο κόσμος και να γευτεί τα εξαιρετικά πιάτα μας. Είναι όλα διαλεχτά. Η επιλογή έγινε με βάση την ικανοποίηση του γευστικού γούστου μιας μεγάλης γκάμας πελατών που γνωρίζουμε ότι έχουν απαιτήσεις από το είδος και την ποιότητα των φαγητών της ελληνικής κουζίνας. Η απόδειξη είναι στη δοκιμή. Στην πράξη θα δώσουμε εξετάσεις, διαβασμένοι και προετοιμασμένοι πάρα πολύ καλά, με στόχο το άριστα»!

 

Πηγή : www.neoskosmos.com