Επίσκεψη του μητροπολίτη και του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων στην ομογένεια της Αυστραλίας

Επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, όπως και ο δήμαρχος του ομώνυμου δήμου Θεόδωρος Κουκούλης. Έχουν επαφές με την Κυθηραϊκή πατριά αλλά και ευρύτερα με φορείς και παράγοντες της Ομογένειας.

Η επίσημη υποδοχή τους έγινε στο οίκημα της Κυθηραϊκής Αδελφότητας του Σίδνεϊ. Τους καλωσόρισε θερμά ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού σωματείου, Βίκτωρ Κυπριώτης, σημειώνοντας ότι το οίκημα των Κυθηρίων αναδεικνύεται σ’ έναν πολιτιστικό χώρο με πολύ καλή βιβλιοθήκη.

Ο κ.κ. Σεραφείμ εξέφρασε τη χαρά του που του δόθηκε η ευκαρία να επισκεφθεί την Αυστραλία και τους Κυθηρίους της διασποράς, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον ομογενή επιχειρηματία, Γεώργιο Χατζηπλή, ο οποίος οργάνωσε την επίσκεψη.

Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Κουκούλης έκανε λόγο «για την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι οι Κυθήριοι της διασποράς αγαπούν το νησί τους».

Οι επισκέπτες από τα Κύθηρα μετέβησαν στην Καμπέρα, όπου συνεόρτασαν με τους ομογενείς την επέτειο του ΟΧΙ. Την ερχόμενη Κυριακή ο Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον ναό της Αναστάσεως του Χριστού και της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης. Στο πρόγραμμά τους είναι να επισκεφθούν το Μπρισμπέιν και το Γκόσφορντ και πιθανώς τη Μελβούρνη.

Πηγή: www.amna.gr