Με το φιλμ «Νεκρή Ευρώπη» πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αυστραλία

Μετά από 3 εβδομάδες προβολών ελληνικών ταινιών, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου θα κλείσει την αυλαία του την Κυριακή 4 Νοεμβρίου με την εθνική πρεμιέρα της ταινίας Νεκρή Ευρώπη. Στην προβολή του Σίδνεϊ παρευρεθεί και ο βραβευμένος σκηνοθέτης της ταινίας Tony Krawitz.

Ο Tony σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά «City Homicide and All Saints”, καθώς και τη μικρού μήκους ταινία «Into the Night (02)». Άλλες ταινίες του είναι το «Jewboy » που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, το «Tall Man », και φυσικά το «Dead Europe».

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του συγγραφέα από την Μελβούρνη Χρήστου Τσιόλκα «Το Χαστούκι» και από τους παραγωγούς των ταινιών “Same” και “Animal Kingdom”, η ταινία Dead Europe είναι μια βαθιά αυτοψία της Ευρώπης, στην οποία ο θάνατος κρέμεται σαν ιός.

Μετά το θάνατο του πατέρα του (William Zappa), ο Ισαάκ (Ewen Leslie) φέρνει την στάχτη του πατέρα του πίσω στη γενέτειρα του την Ελλάδα, όπου εμπλέκεται σε ένα θαμμένο μυστικό της οικογένειας. Ένας Αυστραλός από Έλληνες γονείς, ο Isaac που έχει ελάχιστη σχέση με τους προγόνους του, παρασύρεται όλο και περισσότερο κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης Ευρώπης – ένα νεκροταφείο σκοτεινών αποκαλύψεων απειλεί να χωρίσει την οικογένειά του.

«Η πλοκή της ταινίας είναι καταπληκτική, κινείται κατά μήκος ενός θρίλερ, που είναι ένα τέχνασμα αφού η πραγματική αφήγηση είναι σποραδική και χωρίς καμία συμβατική αγωνία.” SBS

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και τα εισιτήρια είναι προς πώληση μέσω του MCA Ticketing καλώντας στον αριθμό 1300 306 776 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greekfilmfestival.com.au

φΩΤΟΓΡΑΦΙΑ πρώτης σελίδας, Κόντι Μακ Φι, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας